Nudili imovinu od 8,5 miliona KM, a uspjeli prodati samo računar za 1.000 KM

Radiosarajevo.ba
Nudili imovinu od 8,5 miliona KM, a uspjeli prodati samo računar za 1.000 KM
/ Foto: capital.ba
Banka Srpske na prvoj licitaciji je na prodaju ponudila pokretnu i nepokretnu imovinu vrijednu milione maraka, ali kupca je uspjela da nađe samo za računar i kancelarijski namještaj od 1.000 KM.

Stečajna upravnica Banke Srpske Mirjana Golić rekla je za Capital  da se  pojavio samo jedan kupac koji je kupio računar i kancelarijski materijal, dok za ostalu imovinu nije bilo kupaca.

„Iduća licitacija će vjerovatno biti u januaru na kojoj ćemo ići sa nešto nižom cijenom. Kupci vjerovatno čekaju povoljnije uslove“, rekla je Golićeva.

Na  licitaciji banka je za 8,48 miliona KM prodavala zgradu sa opremom u banjalučkom naselju Borik, ali zainteresovanih nije bilo.

Pored zgrade banke, na licitaciji su na prodaju ponuđeni i Banjsko rekreativni centar Srpske Toplice (Šeher) po procijenjenoj cijeni od 2,71 miliona KM, kao i poslovna zgrada banke sa opremom u Bihaću po cijeni od 1,97 miliona KM. Na licitaciji je bilo i nekoliko poslovnih prostora i poslovnih zgrada vrijednih od nekoliko desetina hiljada maraka do nekoliko stotina hiljada KM.

Prodavane su i brojne pokretne stvari među kojima su automobili, računarska oprema, namještaj i drugo. Ukupna prijavljena potraživanja povjerilaca od „Banke Srpske“ iznose 252 miliona KM, od čega je upravnica priznala 182 miliona, a osporila 70 miliona KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije