Novo na ITAcademy: Naučite Software Testing and QA u učionici ili online

0
Promotivni tekst
Novo na ITAcademy: Naučite Software Testing and QA u učionici ili online
Foto: ITAcademy / Software Testing and QA

Ako želite da započnete odlično plaćenu karijeru u oblasti testiranja i kontrole kvaliteta softvera, dobro je da znate da od sada vještine za ovo atraktivno IT zanimanje možete steći i učeći od kuće ili sa posla!

Kako je u prethodnih 12 mjeseci vladalo ogromno interesovanje za Software Testing and QA program na ITAcademy, ova međunarodna edukativna ustanova odlučila je da pokrene i sveobuhvatni online program školovanja, pa vještine i međunarodno priznate certifikate za profitabilno zanimanje testera sada možete da steknete i putem najsavremenije Distance Learning platforme za učenje preko interneta.

Pritom, ako budete brzi i prijavite se na vrijeme, možete iskoristiti i promotivne uslove upisa koji vam donose veliki popust na školarinu. Sve detalje možete saznati na ITAcademy sajtu.

Nastavak kreditne linije - Stambeni krediti za mlade i uspješnog poslovanja Union banke

Nastavak kreditne linije - Stambeni krediti za mlade i uspješnog poslovanja Union banke

Idealno zanimanje za one koji žele programersku platu bez previše kodiranja

Jednostavno rečeno, Software Testing and Quality Assurance predstavlja proces otkrivanja grešaka (bagova) u računarskim sistemima ili softverima. Pomoću znanja i posebnih alata za testiranje (programiranje nije ključno za početak rada u ovoj oblasti) softver testeri traže greške u programima kako bi developeri mogli da ih isprave i omoguće krajnjim korisnicima savršen proizvod.

Zanimanje softver testera je idealno za početnike, ali i za one koji razmišljaju o promjeni karijere, dodatnom poslu ili žele programersku platu, a kodiranje ih ne privlači previše.

Naime, karijeru softver testera je svjetska zajednica developera proglasila za najperspektivniju u IT sektoru. Ova činjenica ne iznenađuje s obzirom na to da se svakog dana na internetu pojavi preko 500.000 sajtova, veliki broj softverskih proizvoda, igara i platformi koji moraju funkcionisati bez ikakvih problema i bagova. Istovremeno, broj oglasa za posao u ovoj sferi je u neprestanoj ekspanziji, pa ćete redovno naići na pozicije kao što su: Software Tester, QA Tester, Test Automation Specialist, QA Analyst… A sa porastom digitalnog poslovanja i napretkom tehnologije – predviđa se da će tražnja za ovim ekspertima biti još veća.

Stoga, nije ni čudo što su softver testeri izuzetno dobro plaćeni:

u Bosni i Hercegovini i regionu ostvaruju prihode od oko 1.300 eura mjesečno, dok u inostranstvu zarađuju u prosjeku 45.000 eura godišnje.

Ako ste oduvijek bili skloni istraživanju, rješavanju problema, precizni ste, lako uočavate tuđe greške ili jednostavno želite da budete dio profitabilnog IT svijeta i uživate u svim beneficijama koje imaju zaposleni u ovoj industriji – možda je software testing zanimanje baš za vas. Pritom, do vještina za obavljanje ovog posla možete doći lakše nego što mislite – alati za testiranje su jednostavni za korištenje i lako se uče, čak i ako nemate nikakvo IT predznanje.

Treba vam manje od 12 mjeseci da steknete naplative vještine za posao softver i QA testera

Pored nastave u učionici, nova generacija polaznika ITAcademy imaće mogućnost da pohađa i najsavremeniji online program Software Testing and QA.

Ovakav način školovanja odvija se preko jedinstvene Distance Learning platforme, koja je kreirana prema standardima vodećih svjetskih univerziteta, a znanje koje polaznici steknu na ovaj način ni u čemu ne zaostaje za onim koje stiču tradicionalnim putem. Platforma je dostupna 24 sata dnevno, 7 dana u nedjelji i omogućava vam da kompletno školovanje završite u skladu sa svojim postojećim obavezama, učeći preko računara, tableta, mobilnog telefona, prateći predavanja uživo preko live streama – i sve to uz konstantnu dostupnost predavača.

Kurseve koje ćete pohađati na Software Testing and QA programu su sastavili vrhunski stručnjaci u ovoj oblasti. Prilagođeni su i apsolutnim početnicima, sadrže praktične primjere i zadatke, a redoslijed kojim ćete učiti je takav da vam neće promaći ništa što jedan softver tester treba da zna za obavljanje svog budućeg posla.

Foto: ITAcademy / Software Testing and QA

Sa ITAcademy ističu da uz odgovarajući trud i posvećenost svaki polaznik brzo ovladava znanjima za rad sa najčešće korištenim alatima za testiranje softvera i da se zbog toga glavni dio kursa sastoji u primjenjivanju tih alata i znanja u radu na realnim projektima. Nakon školovanja, zahvaljujući znanju i iskustvu koje su stekli, polaznici su u stanju da samostalno testiraju različite vrste softvera i mogu da ponude svoje usluge različitim kompanijama – bilo kroz stalno zaposlenje ili kao freelanceri putem interneta.

Pored znanja za ovo zanimanje, na ITAcademy dobijate i moćne alate za razvoj svoje karijere

Mogućnost rada na realnim projektima, sticanje praktičnih vještina i najsavremeniji plan i program donijeće vam vrijedna znanja za obavljanje ovog dinamičnog i atraktivnog zanimanja.

Međutim, ono što ITAcademy izdvaja od drugih jeste to što jedino u ovoj školi, pored kompletnih i naplativih IT znanja, dobijate i brojne druge vještine koje vam pomažu da u najkraćem roku unaprijedite svoju karijeru i dođete do dobro plaćenog posla.

Školovanjem na programu Software Testing and QA dobijate podršku Centra za razvoj karijere, priliku za praksu u našim najuspješnijim IT kompanijama, pristup resursima za profesionalno usavršavanje kroz Program za razvoj transverzalnih vještina i mogućnost da naučite engleski i njemački jezik na fakultativnim kursevima, zahvaljujući kojima ćete moći da ponudite svoje usluge klijentima širom svijeta. Osim toga, na ITAcademy vas očekuje još mnogo korisnih servisa i resursa koji će vam pomoći da veoma brzo pređete put od apsolutnog početnika do traženog IT stručnjaka.

Online nastava počinje u decembru, a svi koji se već sada prijave dobijaju veliki popust na školarinu!

Online nastava na programu Software Testing and QA na ITAcademy počinje u decembru. Međutim, sa ITAcademy ističu da samo do kraja ovog mjeseca imate priliku da ostvarite dodatni popust na školovanje.

Zato ne čekajte, već donesite najbolju odluku ovog ljeta – pošaljite svoju prijavu što prije i započnite unosnu IT karijeru po veoma povoljnim uslovima!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije