Neobična saradnja: Union banka i tuzlanski umjetnik koji malim potezima pravi velika djela

Radiosarajevo.ba
Neobična saradnja: Union banka i tuzlanski umjetnik koji malim potezima pravi velika djela

Mali potezi za velika djela - simboličan je naziv izložbe koja je otvorena danas na press konferenciji u poslovnici Union banke u Sarajevu.

Autor ove zanimljive izložbe je Jasenko Đorđević, a time ozvaničena i jedna posve neobična saradnja ovog umjetnika i Union banke. 

Jasenko Đorđević je tuzlanski umjetnik koji kreira nevjerovatne minijaturne skulpture od samog srca grafitne olovke. Od 2010. godine bavi se ovom umjetnošću, mada se interesiranje za ovom vrstom umjetnosti javilo od djetinjstva. 

"Sretni smo što smo ostvarili saradnju s Jasenkom Đorđevićem čiji su radovi poznati ljubiteljima umjetnosti širom Evrope. Mi kao banka opredijeljeni smo za svakodnevno unapređenje kvalitete života bh. građana u svim segmentima. Poznato je da to radimo i u onome što je naša primarna djelatnost. 

Kao odgovorna banka, trenutno imamo najpovoljnije stambene kredite na tržištu. Trudimo se ponuditi najkvalitetniju uslugu i najpovoljnije uvjete za naše klijente. Kao odgovorna banka, trenutno imamo najpovoljnije stambene kredite na tržištu, s fiksnom kamatnom stopom od 4,99 posto sve vrijeme trajanja kredita", istaknuo je Jasmin Mahmuzić, izvršni direktor Union banke. 

Veliku čast što je Union banka prepoznala kvalitet njegovih radova i omogućila da predstavi svoje radove bh. građanima. izrazio je umjetnik Jasenko. 

"Još u djetinjstvu pokazivao sam ljubav prema minijaturama. Kao dječak satima sam sjedio i pravio minijaturne knjige veličine nekoliko milimetara. 

Moja ljubav rezultirala je kreiranjem origami broda dimenzija 1,7x0,7 mm koji sam prijavio Guinessu, međutim zbog nepostojanja kategorija za ovaj rad nisam dobio priznanje, ali vjerujem da će biti prilike i za to", kazao je on i dodao da od 2010. pravi skulpture od grafita olovke koje su dio stalne izložbe u Cumberland Pencil.

Do sada je izradio 150 ovakvih skulptura i imao 3 samostalne izložbe i više od 12 izložbi u BiH, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. 

"Drago mi je da je Union banka omogućila da ovaj vid umjetnosti predstavim i našim građanima. Ova saradnja je dokaz da se iza niza malih poteza zaista kreiraju velika rješenja."

U okviru današnje press konferencije predstavljena je i akcijska ponuda stambenih kredita s kamatnom stopom od 4,99 posto, koji će mnogim građanima omogućiti da riješe egzistencijalno pitanje. Potrebno je naglasiti da je riječ o fiksnoj kamati, te da Union banka ima cilj da bude stabilna, pouzdana, odgovorna banka koja će biti servis građanima BiH.

Za sve građane koji žele pogledati izložbu i uživati u fascinantnom mikrosvijetu Jasenka Đorđevića, izložba će biti otvorena do 4. aprila u Union banci. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije