Milenijalsi su ti koji će promijeniti HR kakav smo do sada znali!

Promotivni tekst
Milenijalsi su ti koji će promijeniti HR kakav smo do sada znali!
Foto: DRIVE Team / S današnje konferencije DRIVE 2018 u Sarajevu

Četvrtak u Sarajevu začinila je DRIVE konferencija, najveća regionalna Leadership and Talent konferencija, uz donošenje najsvježijih svjetskih trendova u upravljanju ljudskim resursima, ali i vještinama koje savremeni lider treba posjedovati.

Najveća Drive leadership & talent konferencija za dva dana

Kompanije često ne rade na stvaranju kulture kojoj će ljudi doprinositi

Sa preko 250 učesnika, DRIVE 2018 je pružio odličan spoj stručnih predavanja, panel diskusija, radionica te nezaobilaznog networkinga, a tražila se i stolica više!

Konferenciju je otvorio Edin Mehić, osnivač kompanije Kolektiv, riječima da se svako jutro suočavamo sa svojim ličnim izazovima, bilo kod kuće ili na poslu i da je na nama, i u nama, koji ćemo rezultat iznjedriti:

„Mi ne možemo predvidjeti kakve krize mogu doći, ali možemo vam pomoći da ih dočekate kao ste zaista znali šta vas čeka, spremni. Znajući sebe iznutra, poznavajući svoju snagu i vjerujući u nju. Vi kao profesionalci iz HR-a znate čitati ljudsku prirodu, znate osjetiti kojim tonom organizacija treba ići, osjećate njen puls i rijetko kada, dok sve to pratite, možete pogriješiti.“

Stručni dio konferencije otvorio je Peter Anderton, stručnjak za otkrića, TEDx i javni govornik,  ovlašteni saradnik CIPD-a i ovlašteni inžinjer.

U današnjem svijetu suština liderstva je zakopana sve dublje i dublje u složenom asortimanu modela, teorija i stručnjaka. Peterova prezentacija je otkrila krajnju suštinu liderstva kroz dva pravila, a ona je oštra, snažna i jednostavno čeka da se primjenjuje! Prvo pravilo je: nije do tebe, a drugo je – sve je do tebe, objašnjavajući na taj način da pravilnim rukovođenjem lidera u svima nama ništa nije nedostižno.

Potom je uslijedio Zlatan Tuce, HR Manager Balkan & HRBP Ireland ROCHE d.o.o – ROCHE ltd, koji je govorio o milenijalsima i organizacijama koje će pobijediti u tržišnoj trci jedino ako im se prilagode:

"Lideri moraju biti inspirativi, storytellers, milenijalsi vole ljude koji pričaju priče koje ih inspirišu, žele da vide svrhu, zašto se nešto radi. Micro menadžment za njih nije opcija, i jako puno žele eksperimenata. Pogotovo u velikim organizacijama, ekseperimeti su izazovi. Ne volimo stalno da mijenjamo stvari, jer se osjećamo neefikasno, ali milenijalsi to vole i žele, to je njihov DRIVE. Napravite koncept od 2 mjeseca, radi ili ne radi, mijenjate i idete dalje. Tako ćete imati tim zadovoljnih milenijalsa“, zaključio je Tuce.

Panel je dodatno zagrijao publiku prolazeći kroz teme od vitalnog značaja za našu zemlju, ali i regiju. Predstavnici Atlantic Grupe, Nelt Grupe i Telegroupa govorili su o deficitu i svojim iskustvima unutar kompanija, te su na jasnim primjerima pokazali kako se bore sa migracijom radne snage.

A za kraj - Nagrada za Najbolje HR prakse! One prakse koje se nose kući!

Uz zanimljiva predavanja, učesnici imaju priliku prvi saznati dobitnike nagrade za Najbolje HR prakse te čuti projekte koje su kompanije implementirale u svoje poslovne procese i tako povećale kvalitet rada svojih zaposlenika, ali i njihovo zadovoljstvo.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije