MAN seli pogone iz Njemačke u Rusiju

Radiosarajevo.ba
MAN seli pogone iz Njemačke u Rusiju

Njemački proizvođač komercijalnih vozila MAN planira preseliti u Rusiju poslove sastavljanja kamiona, rekao je izvršni direktor Hakan Samuelsson za izdanje Sueddeutsche Zeitunga u srijedu.

Samuelsson je za SZ kazao da razgovori sa brojnim potencijalnim partnerima traju već neko vrijeme i da su u naprednoj fazi.

Ukoliko sve bude teklo po planu, prvi bi kamion trebao biti montiran u Rusiji za dvije godine, rekao je Samuelsson na sajmu automobila u brazilskom Sao Paulu.

MAN-ov je čelnik izjavio da bi novo postrojenje u Rusiji trebalo biti slično onome u brazilskom Resendeu, koje je MAN preuzeo od većinskog vlasnika Volkswagena početkom godine.

Iako je tvornica u Resendeu građena sredinom 90-tih prošlog stoljeća, još uvijek se smatra jednim od najnaprednijih i najrentabilnih svjetskih proizvodnih pogona.

Proizvodnja vozila za prijevoz teških tereta u toj je tvornici upola jeftinija od proizvodnje u drugim tvornicama, objavio je list.

hina/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije