Leader škola poduzetništva: 26 učesnika predstavilo svoje ideje

K. S.
Leader škola poduzetništva: 26 učesnika predstavilo svoje ideje

Leader škola poduzetništva ove godine okupila je 26 učesnika a cilj je obučiti mlade vlasnike i vlasnice kompanija, poduzetnike i profesionalce da osmisle i potom implementiraju poslovne planove, rečeno je na današnjem predstavljaju projekta održanom u Sarajevu.

Kako je pojasnila koordinatorica Leader projekta Emina Zahirović Pintarić, riječ je o poduzetničkom programu koji je osmišljen po uzoru na MBA programe na prestižnoj poslovnoj školi Ivey Business iz Kanade.

Ove godine imali smo 26 učesnika od kojih će njih 20 dobiti certifikate”, napomenula je Zahirović Pintarić.

Jedan od predavača, David Humphrey iz Ivey Business škole pojasnio je da projekat Leader škola postoji više od 25 godina i do danas je obučio više od 8.000 poduzetnika iz 15 zemalja.

“Uživamo biti u BiH. Lijepo je raditi sa poduzetnicima koji pohađaju program Leader škole. Bit će zanimljivo pratiti kako će se njihov biznis razvijati u narednih nekoliko godina. Želio bih se zahvaliti USAID-u, kao i Udruženju bosansko-američkog prijateljstva na organizaciji škole poduzetništva”, rekao je Humphrey.

Jedna od polaznica Leader škole Majda Basarić iz firme “Eko Jasmina” d.o.o. rekla je da se ova firma bavi proizvodnjom organske hrane.

“S poslom smo počeli u Mostaru i namjeravamo početi jedan veliki biznis u Sarajevu. Zahvalna sam što sam dio ovog projekta. Svi mlade ljude koji žele uspjeti u biznisu ili žele nadograditi postojeći biznis, ovo je dobra prilika, jer je moguće izgraditi svoj biznis model, i razgovarati sa velikim stručnjacima koji su došli ovdje iz Kanade”, zaključila je Basarić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije