Kupci prepoznaju kvalitet: TC Bingo ugostio bh. poljoprivredne proizvođače

Fena
Kupci prepoznaju kvalitet: TC Bingo ugostio bh. poljoprivredne proizvođače
Bihać je danas bio domaćin zajedničke promocije poljoprivrednih proizvođača iz cijele Bosne i Hercegovine.

Oni su predstavili svoje proizvode te su sa građanima govorili o inovacijama, napretku, izazovima i trendovima na domaćem i tržištu Evropske unije.

Riječ je o zajedničkim aktivnostima koje je podržao USAID/Sweden FARMA II Projekat, a domaćin promocije bio je Tržni centar Bingo.

"Domaćin ovog okupljanja je tržni centar 'Bingo' u Bihaću, a sa nama su kompanije 'Klekovača' iz Bosanskog Petrovca, 'Mandico' iz Mrkonjić Grada, Udruženje pčelara 'Kesten' iz Cazina, 'Faveda', 'BH Treasures' i 'Halilović' iz Sarajeva, OR Tim Med iz Bosanske Krupe, 'Agrisan' iz Sanskog Mosta, 'Organsko Vuković', '2S', 'Čehajić' iz Bihaća, 'Magic Touch' iz Cazina, Udruženje 'Zlatna pčela' iz Velike Kladuše i predstavnici Poljoprivrednog zavoda", kazali su iz USAID/Sweden FARMA II Projekta.

Cilj te aktivnosti je otvaranje tržišta za domaće proizvođače, osiguranje novih prilika te predstavljanje kvalitetnih i jedinstvenih domaćih proizvoda, između ostalog meda, voća i povrća, prirodne kozmetike, sira.

Kupci prepoznaju kvalitet i podržavaju domaće proizvode, saopćeno je iz USAID/Sweden FARMA II Projekta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije