Konzum BiH omogućio pokretanje vlastitog posla za 10 žena s najboljim poduzetničkim projektima

Radiosarajevo.ba
Konzum BiH omogućio pokretanje vlastitog posla za 10 žena s najboljim poduzetničkim projektima

Zahvaljujući Konzumu BiH, deset pripadnica nježnijeg spola uskoro će pokrenuti vlastiti posao, te dobiti priliku da se okušaju u poduzetništvu i tako ostvare ekonomsku nezavisnost. 

Rezultat je to konkursa koji je Konzum BiH realizirao tokom mjeseca marta, s ciljem davanja podrške ženskom poduzetništvu, te smanjenju nezaposlenosti među ženama.

„Konzum BiH je svim ženama posvetio mjesec mart tokom kojeg smo u našim prodajnim objektima priredili mnoštvo iznenađenja i edukativnih sadržaja. 

Posebno nas raduje da smo bili u prilici, kao kompanija koja ima 68% uposlenih žena, omogućiti da deset žena iz BiH, zahvaljujući svojim projektima, pokrene vlastiti posao. Iako nam je prvobitna namjera bila osigurati sredstva za šest projekata, zbog kvalitete i broja prijavljenih, ipak smo odlučili bespovratna sredstva dodijeliti za deset žena koje će uskoro početi zarađivati vlastiti novac, te tako poboljšati kvalitet vlastitog i života svoje porodice“, istakla je Irena Miličević, direktorica Sektora marketinga u Konzumu BiH.

Na konkurs s projektima samozapošljavanja tokom marta prijavljivale su se žene iz cijele Bosne i Hercegovine. 

„Ponosni smo na aktivnosti koje smo usmjerili na žene, a da je sve to što radimo dobro pokazuju svakodnevni pozitivni komentari i posjećenost našim događajima koje smo pripremili za naše dame“, naglasila je Miličević.

Konzum BiH će uskoro predstaviti i dobitnice bespovratnih sredstava, kao i projekte za koje su dobili novčanu podršku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije