Joschka Fischer postao savjetnik BMW-a

Radiosarajevo.ba
Joschka Fischer postao savjetnik BMW-a

Foto: seebiz.eu

Bivši ministar vanjskih poslova Njemačke i političar stranke Zelenih Joschka Fischer postao je savjetnik automobilskog koncerna BMW.

Kako navode mediji, Fischer minhenskom koncernu treba savjetovati o održivom razvoju uz usklađivanje ekonomskih i ekoloških ciljeva, i iznese "ideje o jačanju ekološke svijesti svih suradnika koncerna".

Ne bez ironije mediji podsjećaju da je bivši šef diplomacije i vicekancelar, koji je u mladosti radio i kao taksist, svakako idealna osoba za ovakav posao.

Fischer je već krajem juna privukao pažnju javnosti kada je objavljeno da je postao savjetnik konzorcija koji će graditi gasovod Nabucco, od Kaspijskog mora do Srednje Europe.

BMW je prošle godine imao promet od 53 milijarde eura, a u prvoj polovini 2009. pad proizvodnje od 30 posto.

Sedmičnik "Bild am Sonntag" je izvijestio da su i BMW, i energetski div RWE, zapravo klijenti novoosnovane savjetodavne tvrtke "Joschka Fischer & Co", koja će na jesen otvoriti predstavništvo u Berlinu.

Fischer je i "stariji savjetnik za strateška pitanja" u savjetodavnoj kompaniji nekadašnje američke šefice diplomacije Madeleine Albright "Albright Group LCC" sa sjedištem u Washingtonu.

seebiz.eu/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije