Jedanaesti Business cafe u martu u Hotelu Europe – Prijave u toku

Radiosarajevo.ba
Jedanaesti Business cafe u martu u Hotelu Europe – Prijave u toku

Business Cafe se nastavlja i ove sezone. Ovaj projekt ulazi u treću godinu realizacije, a agencija Global Market Solutions i ove godine nastavlja s organizacijom ovog jedinstvenog networking eventa koji otkriva „skrivene heroje“, uspješne poduzetnike i poduzetnice ove zemlje. 

Prvi ovogodišnji Business Cafe održat će se 23. marta 2016. godine, u srijedu s početkom u 18 sati u Atrium Sali Hotela Europe u Sarajevu.

Svi zainteresirani će ovaj put imati priliku slušati neobične priče o uspjehu vrijednih ljudi koji su odlučili iskoristiti potencijal ove zemlje u punom smislu te riječi. 

Jasmina Šahović je predsjednica udruženja Emina zahvaljujući kojem je slatko od šljiva patentirano i brendirano kao autentični bh. proizvod, te se nalazi na trpezama talijanskih domova. Nakon edukacija stranih donatora, posebnu pažnju su usmjerili na cijeli proces uzgoja i prerade voća i povrća, te sada osim slatka od šljiva koje izvoze na talijansko tržište i izrađuju prema recepturi svojih nana, zahvaljujući finansijskoj podršci kompanija iz BiH, uzgajaju povrće, izrađuju salate i ajvar za K Plus brend koji je nedavno predstavljen pod parolom Tradicija moga kraja i tako zapošljavaju žene Ustikoline.  

Senad Blekić će također biti govornik na eventu, a njegova kompanija Investor je vlasnik već dobro poznatog brenda BH Food koji se nalazi na policama svih supermarketa te u McDonalds restoranima. Svježe zapakirane mješavine salata, cijelog povrća i začina postale su neizostavni dio kuhinje mnogih od nas, a uveliko su olakšali pristup i navike zdravog načina života. Velika pažnja se posvećuje samom uzgoju i procesiranju koje se odvija po principima organskog i halal programa. 

"U toku prethodne dvije godine uspjeli smo se pozicionirati kao prepoznatljivi networking event, a mediji nas rado prenose jer za promjenu donosimo pozitivnu stranu bh. privrede. Priča je mnogo, na nama je da ih otkrijemo. O popularnosti eventa govori i činjenica da je i prije obznanjivanja imena govornika pristigao veliki broj prijava", navode iz agencije GMS.

Praksa je pokazala da Business cafe okuplja veliki broj poduzetnika iz različitih sektora, te se i ovaj put svi zainteresirani mogu prijaviti na mail info@gms.ba ili putem telefona na 033 565 155.

Sponzori ovog eventa su Konzum i Media Biro (XXL Print), a medijsku podršku su i ove godine pružili poslovni portal Akta.ba, RSG i Antena Sarajevo radio, portal Radiosarajevo.ba, dnevne novine Oslobođenje, te sedmične novine Novo vrijeme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije