Gdje će Rusi ovog ljeta na odmor: Grčka na prvom mjestu, rast interesa za Hrvatsku i Crna Goru

Radiosarajevo.ba
Gdje će Rusi ovog ljeta na odmor: Grčka na prvom mjestu, rast interesa za Hrvatsku i Crna Goru

Još prije godinu dana čak 40 posto ruskih turista za odmor je biralo Egipat ili Tursku. U međuvremenu se desilo obaranje dva ruska aviona – putničkog iznad Sinaja u Egiptu i vojnog tokom osam sekundi preleta turske teritorije.

Ovi događaji dramatično su promijenili planove ruskih turista čemu je značajan doprinos dala i tamošnja politika. Prema najnovijim analizama turističkih rezervacija za prvomajske praznike i ljetnu sezonu, među inostranim destinacijama najpopularnija je Grčka, slijede Bugarska, Kipar, Italija, Španija, Letonija, Litva, Estonija, Litva... 

Ruski turistički radnici ukazuju na sve veću popularnost Gruzije, Hrvatske i Crne Gore. Upadljivo je da Turske i Egipta više nema među najpopularnijim destinacijama. 

U Grčkoj i Bugarskoj nastoje iskoristiti interes ruskih turista kako bi spremili pravu ponudu za njih. Grci žele iskopirati turski sistem "all inclusive" usluge koji je privukao milione Rusa, a dodatno su se obavezali da će izdavati vize u roku od 48 sati. Ni Bugari ne sjede skrštenih ruku pa djeca do šest godina neće trebati vize.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije