Ekonomski bum u Bosni i Hercegovini: Poznata firma u potrazi za radnicima

1
Radiosarajevo.ba
Ekonomski bum u Bosni i Hercegovini: Poznata firma u potrazi za radnicima
Foto: Biznis.info / Kompanija

Jedna od najvećih kompanija u Hercegovini ali i cijeloj BiH, ne prestaje rasti.

Violeta traži novih 15 radnika zbog povećanog obima posla i širenja kapaciteta u proizvodnom sektoru u Grudama i Lasti Čapljini.

Ovog puta traži se 10 radnika u Grudama, i pet koji će pojačati tim Laste u Čapljini.

Još jedna nesreća na bh. putevima: Automobil završio na krovu

Još jedna nesreća na bh. putevima: Automobil završio na krovu

Podsjetimo da je Violeta 2019. kupila tvornicu slatkiša Lasta Čapljina, čiji se proizvodi već nalaze na policama marketa širom BiH i regiona. Potom je Violeta lani preuzela i firmu u Austriji Schmid Maissau. Riječ je o brendu poznatih austrijskih medenjaka koji je star čak 110 godina.

Osim velikog uspjeha sa Lastom, konstantno se širi proizvodnja u Grudama. U toku je izgradnja novog proizvodnog pogona kartonske ambalaže. Riječ je investiciji vrijednoj 30 miliona eura, a pogon će biti na svjetskom nivou.

Kompanija Violeta, također, uskoro kreće s gradnjom trgovačkog centra koji će se nalaziti u centru Gruda, ali i hotela visoke kategorije s popratnim sadržajem u istom gradu. Ovo je još jedna od investicija hercegovačkog giganta koji ulaže u raznim oblastima, uključujući hotelijerstvo.

Violeta je prošle godine ostvarila rekordne prihode od čak 372 miliona KM, što je za čak 90 miliona KM više nego godinu ranije, piše BiznisInfo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije