EIB traži ponavljanje tendera za dionicu Počitelj-Zvirovići

Radiosarajevo.ba
EIB traži ponavljanje tendera za dionicu Počitelj-Zvirovići
Evropska Investicijska Banka (Banka) je danas dostavila JP Autoceste FBiH (JPAC) pismo u kojem traži da se postupak dodjele ugovora na izgradnji dionice Počitelj-Zvirovići ponovi.

Naime, Banka smatra da je došlo do povrede postupka nabavke uslijed objavljivanja povjerljivih informacija u pojedinim medijima. Navedeno je da su istim prekršene odredbe o povjerljivosti iz Ugovora o finansiranju zaključenog između BiH i Banke, iako je Uprava

"JPAC je učinila sve da zaštiti integritet procesa evaluacije ponuda koji je započeo 17.07. 2017. godine. U tom smislu, Banka u svom pismu nudi eksperta koji će, o trošku Banke, pomoći JPAC u ponovljenom postupku. Uprava JPAC ni na koji način ne želi da ugrozi partnerski odnos sa Bankom kao jednim od ključnih finansijera u izgradnji Koridora Vc te će nastaviti komunkaciju sa Bankom u želji da se proces imenovanja eksperta i ponovnog tenderisanja sprovede što je prije moguće", saopćeno je iz Autocesta FBiH.

Podsjećamo, tender za ovu poddionicu vrijednu 200 miliona KM već je jednom poništen u martu ove godine, nakon čega je raspisan novi tender.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije