Denis Zvizdić nakon EBRD konferencije: Četverogodišnji okvir finansiranja, prije svega koridora Vc

Radiosarajevo.ba
Denis Zvizdić nakon EBRD konferencije: Četverogodišnji okvir finansiranja, prije svega koridora Vc

"U razgovorima s direktorom i drugim predstavnicima EBRD-a predložili smo novi pristup, jedan novi okvir, jedan novi odnos između EBRD-a i Bosne i Hercegovine, a on je više vezan, ne samo za projektne aktivnosti ili finansiranje pojedinačnih projekata nego na kreiranje jednog četverogodišnjeg okvira finansiranja, prije svega koridora Vc, od 300 miliona eura", naveo je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas na pres-konferenciji, po povratku s EBRD-ove Investicijske konferencije o Zapadnom Balkanu u Londonu.

Dodao je da će sredstva biti sukcesivno povlačena ove i u naredne tri godine. Ove godine trebalo bi biti povučeno oko 76 miliona eura, a naredne tri godine po 70 miliona eura.

"Riječ je sada o jednom novom vizibilnom okviru odnosa između Evropske banke za obnovu i razvoj i BiH, odnosno stavljanje u fokus autoputa Vc kao našeg ključnog prioriteta, u fokus finansiranja EBRD-a. To je ustvari ono što je najvažnije bilo u našim razgovorima, prezentaciji naših projekata", istaknuo je Zvizdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije