Bh. privreda predstavljena na sajmu Džakarti: Indonezija želi bh. proizvode

Radiosarajevo.ba
Bh. privreda predstavljena na sajmu Džakarti: Indonezija želi bh. proizvode
Foto: Ambasada BiH u Indoneziji / Bh. privreda predstavljena na sajmu Džakarti

Privreda Bosne i Hercegovine po prvi put je organizirano predstavljena na sajmu u Indoneziji, najmnogoljudnijoj muslimanskoj zemlji na svijetu.

Naime, Ženski interancionalni klub Džakarta organizator je jedne od najvećih sajamskih manifestacija u ovom dijelu Azije na kojoj su se pojavili i privrednici iz naše zemlje, ali i Srbije i Hrvatske.

Ambasada Bosne i Hercegovine u Džakarti zakupila prostor za njihovu prezentaciju na ovom sajmu, dok je Vlada Zeničko-Dobojskog kantona finansirala dolazak robe i privrednika na ovaj sajam.

"U nekom narednom periodu mi očekujemo da će doći do interesa građana Indonezije za bosanskim proizvodima. Svaka promocija, znači kao i ova danas, je jako bitna za BiH, a ovo je promocija bh. proizvoda", kazao je ambasador BiH u Indoneziji Mehmed Halilović.

Indonezija je veoma zainteresirana za sve oblike saradnje s našom zemljom.

"Članice kluba su 60 posto žene iz Indionezije, a ostale su iz cijeloga svijeta. Drago nam je da je Bosna i Hercegovina danas ovdje jer imamo mnogo toga jedni drugima šta ponudimo", kazala je Elmyra Bambang, predsjednica Women's international club Jakarta.

Inače, saradnja između BiH i Indonezije intenzivirana je posljednjih godina. Posebno zahvaljujući angažmanu agilnog ambasadora Mehmeda Halilovića. Nedavno je grupa novinara iz Indonezije posjetila BiH, a u Indoneziji su prezentirane i naši turistički potencijali.

Pored toga potpisan je i ugovor dvije značajne nevladine organizacije iz BiH i Indonezije, koji će u narednom periodu biti itekako značajan kad je riječ o prije svega pružanju socijalne pomoći građanima u našoj zemlji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije