31. Business cafe u Sarajevu o nedostatku radne snage

0
Promotivni tekst
31. Business cafe u Sarajevu o nedostatku radne snage
Promotivni tekst / Buisness cafe

Global Market Solutions najavljuje tridesetprvi Business cafe koji će se održat 29. juna sa početkom u 18:00 sati, u hotelu Holiday INN, Sarajevo.

Business cafe je najduži poslovni događaj u BiH sa tradicijom organiziranja 9 godina za redom.

 Na tridesetprvom Business cafe-u će nam se obratiti, gospodin Nihad Softić, Founder & CEO School & School, Edin Mehić, ispred kompanije Ant Colony i ecommerce Zing, kao i gospodin Irfan Godinjak, Head of Service Delivery u kompaniji Symphony.

Čekaju se rezultati obdukcije nakon misteriozne smrti poznate srbijanske voditeljice

Čekaju se rezultati obdukcije nakon misteriozne smrti poznate srbijanske voditeljice

Ove godine GMS organizira tematske Business Café-e. U fokusu je radna snaga u BiH, obzirom na brojne izazove sa kojima se poslodavci susreću, od radnih kompetencija do nedostatka radne snage kao ljudskog kapitala radi sve veće stope odlaska građana van BiH. Govorit ćemo o aktualnih programskih kurikuluma sa stvarnim potrebama na tržištu rada. Dotaći ćemo se rane edukacije i kreiranja ambicija i kompetencija kod mlađe populacije te upravljanje njihovim profesionalnim izborima kako bi stvarne potrebe na tržištu rada bile zadovoljene.

Visoka stopa fluktuacije uposlenika koja narušava konkurentsku snagu kompanija na tržištu, jedna je od gorućih problema sa kojima se domaće kompanije pokušavaju izboriti.

Odgovore na ova pitanja i druga pitanja koja tretiraju problematiku kvalitetne radne snage, dat će nam gosti govornici sa višegodišnjim radom u realnom sektoru.

Business cafe je event koji ima za cilj podsticanje poduzetničkih aktivnosti kroz inspirativne priče uspješnih poduzetnike te samim tim i jačanjem društva u cijelini.

Zainteresovani za događaj i nova poslovna poznanstva mogu se prijaviti putem emaila info@gms.ba

Održavanje 31. Business cafea podržali su BH Telecom, Holiday INN, RSG radio, Radiosarajevo.ba, poslovni portal Akta i Oslobođenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije