'Zvijer' koja ima i do 1.000 KS: Moćni Mercedes-AMG GT V8 coupé - pogledajte šta donosi novo

1
Radiosarajevo.ba
'Zvijer' koja ima i do 1.000 KS: Moćni Mercedes-AMG GT V8 coupé - pogledajte šta donosi novo
Foto: Mercedes / Mercedes-AMG GT V8 coupé

Mercedes je s krajem oktobra objavio dostupnost svog novog, u AMG-u dorađenog GT coupé modela s četvero vrata i moćnim V8 motorima. Mercedes-AMG GT coupé dolazi u dvije varijante, obje sa četvero vrata i V8 motorima.

Mercedes-AMG GT 63 4MATIC+, snage 585 KS i ubrzanja do 100 km/h za 3,4 sekunde, uz najvišu brzinu 300 km/h, košta početnih 168 hiljada eura (skoro 330 hiljada KM).

Još snažnija varijanta, GT 63 S 4MATIC+, donosi čak 639 KS, ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,2 sekunde i najvišu brzinu od 315 km/h, a košta najmanje 185 hiljada eura (više od 362 hiljade KM) (cijene su za njemačko tržište).

Haos u Istanbulu: Građani se potukli sa policajcima na prvomajskom protestu

Haos u Istanbulu: Građani se potukli sa policajcima na prvomajskom protestu

U odnosu na prethodni, ovaj donosi tek dvije veće promjene. Redizajniran je prednji završetak, što uključuje novu masku, rešetku, s naglašenijim otvorima za usis zraka.

Druga značajna promjena tiče se unutrašnjosti, a uključuje elektrificirani krovni prozor te bežične punjače mobitela, ugrađene za korištenje kako na prednjim, tako i na zadnjim sjedištima.

Poznati automobilski gigant zabilježio pad prodaje: Otkrili su i zbog čega

Poznati automobilski gigant zabilježio pad prodaje: Otkrili su i zbog čega

Tu su i standardno MBUX sučelje, devetostepenski SPEEDSHIFT MCT mjenjač, pogon na četiri točka, zračni ovjes, zaokretna zadnja osovina te elektroničko upravljanje zaključavanjem zadnjeg diferencijala.

Nudi se i desetak opcija dodatne opreme, od aerodinamičkog paketa, vizualnog s ugljičnim vlaknima, sportskim sjedištimai slično. Cijene im variraju od hiljadu pa do preko sedam hiljada eura (od 1.960 do 13.719 KM).

Mercedes-AMG GT V8 coupé

Ali, da ne bi sve stalo samo na moćnim benzinskim V8 motorima, u Mercedes-AMG-u navodno već rade i na potpuno električnoj opciji ovog luksuznog GT coupéa. Ona će, prema navodima Autocara, umjesto benzinaca dobiti četiri potpuno nova elektromotora.

Svaki od njih teži tek 24 kilograma, a stvara oko 480 KS. Takvi motori, zajedno s ostalim modernim tehnologijama, u budući će GT coupé donijeti oko hiljadu KS, što je usporedivo s najatraktivnijim modelom ove marke trenutačno – hiperautomobilom AMG One, koji ima hibridni pogon iz Formule 1. Ovaj bi model u ponudu mogao stići 2025. godine, prenosi Autonet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije