Želite otići na drugi svijet u stilu? Ovaj Rolls Royce automobil će vam omogućiti luksuzni ispraćaj

0
Radiosarajevo.ba
Želite otići na drugi svijet u stilu? Ovaj Rolls Royce automobil će vam omogućiti luksuzni ispraćaj
Foto: Youtube / Biemme Special Cars Rolls Royce Ghoster

Ako ste život proveli kao bogataš i tokom njega uživali u vrhunskim luksuznim automobilima, ne želite da vam posljednja vožnja bude u zadnjem dijelu modificiranog dostavnog Opela, Fiata ili VW-a. Oni koji su živjeli u izobilju mogu i otići u velikom stilu, u novim "mrtvačkim kolima" Biemme Special Cars Ghoster.

Automobil koji je nastao na osnovi superluksuznog Rolls Roycea Ghosta izgleda vrlo impresivno, barem za mrtvačka kola. Biemme je još morao produžiti međuosovinski razmak ionako ogromnog Ghosta da bi auto služio novoj svrsi. To je napravljeno dodavanjem cjevaste strukture na sredini automobila koja je obložena čeličnim pločama.

Prostor za "nesretnog gosta" je veoma luksuzan i izgleda kao nešto što je ispalo iz super jahte, s mnogo finog drveta i kože, prilagodljivom LED rasvjetom i električno pokretnim dijelom koji pomaže pri utovaru i istovaru lijesa.

Podcast s Tomom: Nermin Palić i priča o spajanju svjetova energije i sporta

Podcast s Tomom: Nermin Palić i priča o spajanju svjetova energije i sporta

Ono što pokojniku također neće biti od prevelike važnosti je vrhunska zvučna izolacija, ali i super snažan audio sistem s 18 zvučnika i 1300 W, što je snaga koja je, kako se ono kaže, "dovoljna da probudi mrtve".

S obzirom na namjenu Ghostera, tih 1300 W vjerovatno neće biti iskorišteno do maksimuma kao ni 570 KS koje razvija V12 motor. Iako kompanija ne navodi podatke o cijeni svoje superluksuzne prerade, vjerujemo da je ona negdje u rangu od pola miliona eura (više od 977 hiljada KM). Naime sam Ghost prije prerade košta osjetno više od 300 hiljada eura (više od 586 hiljada KM), prenosi Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije