VW Caddy Maxi za sve sezone i namjene: Putnički automobil i vozilo za boravak

J. M.
VW Caddy Maxi za sve sezone i namjene: Putnički automobil i vozilo za boravak
Jesen i zima su doba kada proizvođači kamper vozila predstavljaju modele za narednu ljetnu sezonu.

Među vozilima za boravak dominiraju tzv. nadograđeni kamperi, nastali na bazi dostavnjaka srednje i velike nosivosti.

No, sve su popularniji kamperi nastali na osnovi malih dostavnjaka tzv. Caddy klase. Gerd Niederlechner, šef kompanije iz bavarskog Ottensoosa, ponudio je tržištu kamper na bazi modela VW Caddy Maxi.

caddy_kamper_01.jpg - undefined

Foto: auto-medienportal

Baza je produženi Caddy, sa skoro pet metara između krajnjih tačaka, međuosovinskim razmakom od nepuna tri metra, koji nudi dosta prostora, ali može koristiti i klasične parkinge.

Pošto je Gerd Niederlechner stolar ne čudi da je pri opremanju Caddyja odabrao drveni namještaj koji se može vaditi, pomjerati i prilagođavati zahtjevima korisnika.

caddy_kamper_06.jpg - undefined

Foto: auto-medienportal

Osnovni komplet automobilskog namještaja košta 3.500 eura, a donosi krevet za dvije osobe, sudoper od nerđajućeg čelika s okretnom slavinom, prostor za ploču za kuhanje i dovoljno pretinaca, podloga od linoleuma. 

Za svježe i otpadne vode koriste se dva kanistera od po 12 litara. Sudoper se može koristiti i izvana pa se slavina, uz pomoć crijeva dužine 1,2 metra, pretvara u vanjski tuš. U zadnjem delu je čak i poseban odeljak za prenosivi toalet za koji se doplaćuje 149 eura. Tu su i opcije za električni sistem, hladnjak...

Za bogato opremljeni prostor za boravak treba platiti oko 5,5 hiljada eura, a prednost ovakvog koncepta je da se namještaj može izvaditi van sezone kampiranja, kada se Cadyy pretvara u pravo putničko ili dostavno vozilo.

caddy_kamper_07.jpg - undefined

Foto: auto-medienportal

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije