Uskoro stiže nova verzija Škode Superb: Evo koje promjene se očekuju

1
Radiosarajevo.ba
Uskoro stiže nova verzija Škode Superb: Evo koje promjene se očekuju
Foto: Škoda / Skice nove Škode Superb

Ostalo je nešto više od sedmicu dana do premijere četvrte generacije Škoda Superba.

Škoda Auto je objavila skice eksterijera svog potpuno novog vodećeg ICE modela. Njegov dizajn uključuje elemente novog dizajnerskog jezika 'Modern Solid', a ključne karakteristike uključuju nadograđena LED Matrix prednja svjetla i LED zadnja svjetla s kristalnim elementima.

"Škoda Superb prve generacije montiran je svojevremeno u pogonu Volkswagen Sarajevo u Vogošći. Nova, četvrta generacija Superba na bosanskohercegovačko tržištu se očekuje u drugom kvartalu 2024 godine, kada stiže i u većinu Evropskih zemalja", istakao je Ismir Omeragić, Škoda brand manager u kompaniji Porsche BH.

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

"Superb je jedan od posljednjih modela u segmentu gornje srednje klase, koji će se nastaviti proizvoditi u dvije karoserijske izvedbe: kombi i limuzina. Škoda Superb je u Bosni i Hercegovini najprodavanije i najpopularnije vozilo u svojoj klasi, a nova generacija će pomoći da Superb potvrdi i dodatno unaprijedi lidersku poziciju," dodaje Omeragić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije