Smart za najvjernijeg prijatelja: Posebna verzija modela Forfour

Radiosarajevo.ba
Smart za najvjernijeg prijatelja: Posebna verzija modela Forfour

Skoro deset miliona Nijemaca su vlasnici pasa. Dobar tržišni potencijal za lansiranje posebne verzije automobila namijenjene prijevozu najvjernijeg čovjekovog prijatelja. 

Daimler je predstavio "dog" verziju modela Smart Forfour koja je mnogim detaljima prilagođena vlasnicima pasa i njihovim ljubimcima. 

Jednim potezom se visina vozila za ulazak snižava 12 centimetara što je izuzetno olakšanje za kratkonoge i starije pse, ali osigurava i jednostavni utovar predmeta. 

Kako bi pas imao dotok svježeg zraka ugrađen je poseban prozor, jastuci na zadnjem sjedištu mogu se okretati za 180 stepeni i uvijek ostaju čisti. 

Zadnja vrata mogu se otvoriti pod uglom od skoro 90 stepeni, pas je smješten u prostor iza vozača i suvozača gdje je dobro zaštićen u slučaju kočenja ili nesreće. 

To nije sve, straga su ugrađeni posebni sigurnosni pojasevi za vezanje koji se mogu prilagođavati različitim dimenzijama pasa, te osiguran poseban prostor za boks za životinje kao dodatni doprinos sigurnom transportu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije