Škoda Kamiq: Zavirite u unutrašnjost najmanjeg SUV-a češke kompanije

J. M.
Škoda Kamiq: Zavirite u unutrašnjost najmanjeg SUV-a češke kompanije
Škoda nastavlja s djelomičnim otkrivanjem novog Kamiqa koji će svjetsku premijeru doživjeti na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi.

Ovaj put je češka kompanija prikazala enterijer novog gradskog SUV-a. Unutrašnjost Kamiqa kombinira ergonomiju i emocije sa prostornošću tipičnom za Škodu.

Kamiq je drugi model tradicionalnog češkog brenda s novim konceptom interijera koji karakteriše 10,25-inčni ekran postavljen visoko u vidno polje vozača. Bočni ventilacioni otvori se šire u vrata i vizuelno poboljšavaju osjećaj prostornosti.

Ambijentalno osvjetljenje, koje se može naručiti u bojama bakra, crvene ili bijele, također osigurava ugodan osjećaj prostora.  Za dodatnu udobnost, novi Škoda Kamiq nudi opciono grijanje vjetrobranskog stakla, zadnjih sjedišta i volana.

Mnogo prostora u kabini Kamiq može zahvaliti dugom međuosovinskom razmaku od 2651 mm, odnosno činjenici da je postavljen na modularnu platformu MQB. 

Prtljažnik ima zapreminu 400 litara, no spuštanjem naslona zadnjih sjedišta može narasti na 1395 litara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije