Renault Twingo GT: Otrov u malom pakovanju

Radiosarajevo.ba
Renault Twingo GT: Otrov u malom pakovanju
/ Foto: Renault
Otrov se uvijek krije u malom pakovanju. Potvrdio je to Renault lansirajući novi Twingo GT u malom i ljutitom izdanju.

Novi Twingo GT kombinuje agilnost Renaultovog iskustva s stražnjim pogonom u segmentu gradskih automobila i uveliko se oslanja na ekspertizu odjela Renault Sport.

Trocilindarski 900-kubični TCe turbobenzinski motor je podešen da isporuči 110 KS i 170 Nm obrtnog momenta zahvaljujući sistemu izmijenjenog usisa zraka i modificiranog mapiranja. Izmijenjeni prijenosni omjeri u mjenjaču dodatno doprinose temperamentu i zavidnim performansama već od niskih obrtaja malog trocilindarskog motora.

Kako bi bila zadržana sigurnost značajno je revidirana šasija, ESP sistem rekalibriran, a upravljački sistem modificiran.

Twingo GT je lako prepoznatljiv zahvaljujući svojim 17-inčnim aluminijskim točkovima, bočnim usisnikom za zrak, dvostrukoj izduvnoj cijevi i novom specifičnom oranž "pigmentu". Istaknuta silueta, nategnute linije i specifični dizajn felgi nadahnuće su pronašli u konceptnom modelu Twin'Run.

Pored oranž boje, novina kod modela Twingo GT su takođe Lunaire siva, Profondo crna i Glacier bijela, uparene s narančastim detaljima opreme u kabini, Renault Sport pragovima, kao i aluminijskim završecima nožnih pedala i ručicom manuelnog mjenjača.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije