Renault Captur: Stiže druga generacija najprodavanijeg europskog malog crossovera

J. M.
Renault Captur: Stiže druga generacija najprodavanijeg europskog malog crossovera

Renault će krajem godine na tržište dovesti novi Captur, najprodavaniji europski mali crossover. Druga generacija je 11 cm duža od aktuelnog modela, a bit će ponuđena i plug-in hibrid vrzija.

Produženje Captura na 4,23 metra, uz rast međuosovinskog razmaka za 2 cm osjetit će putnici u kabini, a pogotovo u prtljažniku koji prima maksimalnih 536 litara.

captur-07.jpg - undefined

Foto: Renault

Dizajnerske promjene više naglašavaju karakter SUV-a, a posebno treba naglasiti glavna prednja svjetla u LED tehnologiji i također LKED dnevna svjetla u tipičnom obliku slova "C".

U unutrašnjosti Captur slijedi koncept "Smart Cockpit" koji je Renault pokazao na novom Cliu. Ključni element je centralna konzola, koja je okrenuta vozaču sa kontrolama za često korištene funkcije kao što su klima uređaj i zaslon osjetljiv na dodir online multimedijalnog sistema Easy Link.

captur-04.jpg - undefined

Foto: Renault

Novost je TFT instrument tabla koja je, u zavisnosti od opreme, dostupna u formatu od 7 ili 10 inča.

Početni benzinski motor je 1,0 litarski trocilindrični TCe 100 (100 KS), spregnut s 5-stepenim ručnim menjačem. Novi motor - 4-cilindrični 1.33-litarski TCe 130 GPF - može se kombinirati s 6-stepenim ručnim mjenjačem ili 7-brzinskim EDC prijenosom s dvostrukim kvačilom.

captur-08.jpg - undefined

Foto: Renault

Novost je i jača verzija istog 1,33 litarskog motora - TCe 155 GPF - koja je dostupna isključivo sa EDC transmisijom. U paleti motor nalzi se i Diesel Blue dCi 115 EDC.

Plug-in hibridni pogon sastoji se od 1,6 litarskog benzinskog motora, dva elektromotora, baterije kapaciteta 9,8 kWh i multi-mode prijenosa. Baterija se može puniti kablom za punjenje Mode 2 u kućnim utičnicama i kablom Mode 3 na javnim punjačima. Hibridni Captur ima voznu autonomiju do 45 kilometara u električnom modu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije