Mansory Gronos 6x6 spreman za dominaciju: Produžena G klasa sa 900 konjskih snaga

0
Radiosarajevo.ba
Mansory Gronos 6x6 spreman za dominaciju: Produžena G klasa sa 900 konjskih snaga
Foto: Mansory / Mansory Gronos 6x6

Mansory se dohvatio Mercedesa-AMG G 63 i transformirao off-road ikonu visokih performansi u pick-up s tri osovine i dvostrukom kabinom. Produžen je ukupno za 1,37 metara, ima puno karbonskih dodataka, te ga pokreće 900 KS i 1200 Nm obrtnog momenta. Gronos 6x6 može se čak isporučiti i oklopljen, ako želite.

Vizuelno, promjene su očigledne na ovom Mercedes-AMG-u: zadnja vrata sa "suicide" zadnjim vratima, "stepenicama" ispod vrata, karbonskim dodacima posvuda, off-road elementima. Tu su i četiri dodatna LED prednja svjetla na krovu i vitlo naprijed, a to je sve samo početak.

Na 20 colne felge postavljene su gume za teren, a zahvaljujući integriranom sistemu za napuhavanje guma s kompresorom i upravljačkom jedinicom u kokpitu, pritisak zraka u svih šest guma može se prilagoditi jednostavnim pritiskom na dugme. Također su dostupne i cestovne gume.

Anketa | Kompanija Ryanair preuzela dominaciju u regiji

Anketa | Kompanija Ryanair preuzela dominaciju u regiji

Tehnički, Mansory je postavio novo razvijenu i masivno ojačanu prednju osovinu te portalne zupčanike na svim osovinama. Čak i treća osovina ima zaključavanje diferencijala u uzdužnom i poprečnom smjeru. Posebna šasija s visoko učinkovitim amortizerima nadopunjuje poseban Gronos 6x6 ovjes. Ukupno, G-klasa nije samo duža, već i 25 centimetara šira i 25 centimetara viša.

Motor je također dobio nadogradnju, rezultirajući s 900 KS i 1200 Nm obrtnog momenta. Novi turbopunjač na ispušne plinove, povećani pritisak prednabijanja, međuhladnjak, prilagođen motor, prijenos i CPC softver, sportski filtar zraka te sportski ispušni sistem povećavaju serijske performanse za 315 KS i 400 Nm.

Mansory Gronos 6x6

Kao i kod svih Mansoryja, interijer se može potpuno prilagoditi: od vrste kože, boje, prošiva ili karbonskih dodataka. Kako bi demonstrirao slobodu dizajna, tuner je smislio unutrašnjost jednog od samo 10 primjeraka u potpunosti u jarko tirkiznom tonu. Izuzetno privlačno.

Također, teško je ne primijetiti više od 3.000 dioda smještenih u krovnu oblogu s naglaskom na ugljik. Svašta smo vidjeli već od Mansoryja a Gronos 6x6 sigurno se nalazi u top 5 ikada, Jutarnji.hr.

Mansory Gronos 6x6

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije