Jeftiniji 1800 puta od originala: Električna kopija Bugatti Chirona

Radiosarajevo.ba
Jeftiniji 1800 puta od originala: Električna kopija Bugatti Chirona
Kineski majstori kopiranja još jednom su pokazali "znanje", a ovaj put im je kao inspiracija poslužio basnoslovno skupi Bugatti Chiron.

Malo poznata kompanija Shandong Qilu Fengde iz kineske provincije Shandong predstavila je model P8 kojeg samo izgled povezuje s francuskim superautomobilom vrijednim devet miliona dolara.

kina_bugatti_05.jpg - undefined

Foto: China cars

Osnovna razlika: Shandong Qilu Fengde P8 je električni automobil koga pokreće motor snage 2,5 kW (3,35 KS).

Kompanija navodi je maksimalna brzina reducirana na 50 km/h, dok bez limitatora P8 može pojuriti 65 km/h. S punom baterijom, koja se puni 10 sati na 220-volti, vozna autonomija iznosi 150 km.

kina_bugatti_02.jpg - undefined

Foto: China cars

Dužinom od 4,1 metar, P8 je 44 cm kraći od Bugatti Chirona, no svejedno može primiti dvije osobe više na improviziranoj zadnjoj klupi.

U unutrašnjosti se nalazi i digitalna instrument tabla, 7-inčni touchscreen zaslon, sportski upravljač, dok infotainment može emitirati MP5 video.

Šlag dolazi na kraju: Shandong Qilu Fengde P8 košta 32 hiljade yuana, odnosno oko 8.000 KM, što znači da je 1800 puta jeftiniji od originalnog Chirona!

kina_bugatti_04.jpg - undefined

Foto: China cars

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije