Između C+ i D segmenta: Kinezi napravili konkurenta Škode Octavije

J. M.
Između C+ i D segmenta: Kinezi napravili konkurenta Škode Octavije

Kineska kompanija JAC, koja je najpoznatija po terencima i pickup modelima, napravila je zanimljiv putnički automobil koji će uskoro doživjeti premijeru.

Portal Drom objavio je fotografije elegantnog liftback modela JAC A432 koji će se u Kini natjecati s modelima C+ i D segmenta - čiji je najpoznatiji predstavnik Škoda Octavia.

Poput Octavije, tako je i JAC A432 ima liftback završetak, a prednjim dijelom koji podsjeća na nove Fordove modele.

jac_02.jpeg - undefined

Foto: Drom

Dizajn potpisuje Italijan Daniel Gallone koji je radio na izgledu Maseratija i Alfa Romea, konkretno učestvovao je u kreiranju Alfinih modela 166, 159, Giulietta i 8C Competizione.

Dimenzijama JAC A432 malo nadmašuje Škodu Octaviju: Dugačak je 4755 mm, širok 1820 mm, visok 1495 mm, s međuosovinskim rastojanjem od 2760 mm.

jac_03.jpg - undefined

Foto: Drom

Još nema fotografija unutrašnjosti, tako da se zainteresirani moraju zadovoljiti skicama enterijera.

Očekuje se da će automobil dobiti digitalnu instrument tablu, a oprema će vjerovatno uključivati pokretanje motora s tipkom, elektroničku ručnu kočnicu, funkciju Autohold, tempomat, kao i multimedijski sustav s podrškom za Internet i glasovne naredbe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije