Indijski sedan i crossover za 10.000 KM: Hoće li Tata Motors ugroziti Daciju

Radiosarajevo.ba
Indijski sedan i crossover za 10.000 KM: Hoće li Tata Motors ugroziti Daciju
/ Tata Tigor (Foto: ZaRulem.rf)
Na sajmu u Ženevi najveći indijski automobilski proizvođač Tata Motors predstavio je nekoliko zanimljivih i jeftinih noviteta.

Iako bi se po završetku linije krova moglo zaključiti da je Tata Tigor hatchback, zapravo je riječ o limuzini s klasičnim prtljažnikom zapremine 420 litara.

Za pogon koristi 1,2 litarski benzinac (85 KS) ili 1,05 litarski dizelaš (70 KS). Dužinom od nešto manje od četiri metra Tigor se uklapa u indijske propisi o poreskim olakšicama pa će bazni model koštati 380.000 indijskih rupija, odnosno 10.000 KM!

Minimalno skuplji bit će crossover Nexon, postavljen na istu platformu, ali bogatije opremljen, podignut 200 mm od tla. Osim 1,2 litarskog turbobenzinca u paleti motora Nexona nalazi se i 1,5 litarski turbodizelaš (110 KS).

Senzacionalno niske cijene natjerale su novinare da u Ženevi pitaju predstavnike Tata Motorsa o eventualnom ulasku na europska tržišta, ali konkretan odgovor nisu dobili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije