Hyundai i10: Novi izgled, redizajnirana unutrašnjost, moderni sistemi i asistenti

J. M.
Hyundai i10: Novi izgled, redizajnirana unutrašnjost, moderni sistemi i asistenti

Nakon svega nekoliko teasera, Hyundai je otklonio sve misterije: Otkrivena je treća generacija modela i10 koju krase novi izgled, potpuno redizajnirana unutrašnjost i brojni moderni sistemi i asistenti.

Upornost korejske kompanije zaslužuje poštovanje: Uprkos stalnom padu tržišta najmanjih gradskih automobila, Hyundai ne želi iznevjeriti kupce. 

hyundai_i10_003.jpg - undefined

Foto: Hyundai

Da bi ih privukli, Hyundai i10 dobio je upečatljiv izgled prepun originalnih detalja - od ekstravagantne rešetke s dodatnim LED dijelovima do stražnjih stubova u obliku slova X. Minimalno povećanje širine i smanjenje visine dali su Hyundaiju i10 dinamičniju pojavu.

Skromne dimenzije maksimalno su korištene. Iako je "desetka" zadržala dužinu od 3,67 metara i međuosovinsko rastojanje 2,42 metara – mali Hyundai nudi više prostora za koljena i ramena putnika u kabini, dok deklarirana zapremina prtljažnika 252 litra.

hyundai_i10_010.jpg - undefined

Foto: Hyundai

Radno mjesto vozača je redizajnirano u velikom stilu: 8-inčni ekran multimedijskog sistema može komunicirati sa pametnim telefonima pomoću Apple CarPlay i Android Auto funkcija, moguće je daljinsko  upravljanje nekim funkcijama, poboljšana je završna obrada.

Estetski ugođaj znatno je poboljšan pri čemu se naročiti ističu okviri vrata koji su dizajnirani tako da vizualno produže komandnu ploču. Hyundai i10 je dobio vozače asistente - od sistema kočenja u nuždi do funkcija održavanja u traci i i praćenja umora vozača.

hyundai_i10_009.jpg - undefined

Foto: Hyundai

Na početku prodaje novog Hyundaija i10 kupci mogu birati između dva motora: 1,0 litarskog MPi 3-cilindraša (67 KS) i 1.2 MPi 4-cilindraša (84 KS). Oba motora se mogu kombinirati s 5-stepenim ručnim ili automatiziranim mjenjačem. Sve kombinacije motora i mjenjača udovoljavaju posljednjem standardu emisije Euro 6d-TEMP-EVAP-ISC.

Hyundai i10 će debitirati 10. septembra na sajmu IAA u Frankfurtu, a prodaja u Europi počet će u prvoj polovici 2020. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije