BiH / Hyundai Elantra: Promocija nove generacije najprodavanijeg korejskog automobila

29. 06. 2017. u 15:20:00 J. M.

Shares: 0

Promocija na Trebeviću označila je dolazak na bh. tržište šeste generacija Hyundai Elantre, najprodavanijeg korejskog automobila.

Elantra, kompaktna limuzina koja je najzaslužnija za svjetsku ekspanziju Hyundaija, predstavljena je 1990. godine i dosad je pronašla put do deset miliona kupaca.

S 4,57 metara između krajnjih tačaka, nova Elantra je 40 mm duža od prethodne generacije, te donosi više prostora u unutrašnjosti vozila.

hyundai_trebevic-01.jpg - Hyundai Elantra: Promocija nove generacije najprodavanijeg korejskog automobila

Radiosarajevo.ba

Hyundai Elantra također pravi iskorak kada su u pitanju sigurnost i tehnološki dodaci poput sjedišta s integriranom memorijom za poboljšani komfor vozača, pametnog prtljažnika, nezavisnog kočenja u slučaju nužde, sistema detekcije mrtvog ugla, upozorenja prilikom skretanja u drugu traku...

Na bh. tržištu Elantra debitira s 1,6 litarskim motorima – benzinskim atmosferskim (128 KS) i common-rail turbodizelašem (136 KS).

hyundai_trebevic-05.jpg - Hyundai Elantra: Promocija nove generacije najprodavanijeg korejskog automobila

Radiosarajevo.ba

Motori su spregnuti s 6-stepenim manuelnim ili automatskim mjenjačem, dok se dizelaš može kombinirati s 7-brzinskim DCT-om s dvostrukim kvačilom.

Nakon medijske prezentacije Elantra je dostupna u svim ovlaštenim Hyundai salonima širom BiH, a ponuđena je po promotivnoj cijeni od 28.990 KM za baznu verziju s benzinskim motorom.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA