Fantazija od automobila: Porsche predstavio 911 GT3 R Rennsport, samo 77 kupaca će ga voziti

0
Radiosarajevo.ba
Fantazija od automobila: Porsche predstavio 911 GT3 R Rennsport, samo 77 kupaca će ga voziti
Foto: Porsche / Porsche 911 GT3 R Rennsport

Porsche je obećao predstavljanje iznenađenja za Rennsport Reunion ovog vikenda i upravo je predstavio 911 GT3 R Rennsport. Model ograničene serije temelji se na trkaćem automobilu 911 GT3 R i bit će ponuđen kupcima. Samo 77 jedinica spremno je za proizvodnu liniju s cijenama od milion eura (1.95 miliona KM).

Njemački proizvođač automobila novi model naziva nasljednikom modernog Porschea 935. Kao i taj automobil, razlikuje se od automobila na kojem se temelji zahvaljujući temeljito redizajniranoj karoseriji od karbonskih vlakana. Zapravo, samo su poklopac motora i krov preuzeti sa GT3 R-a. Svaki drugi element tijela je jedinstven.

Vizualne promjene odmah su uočljive na prednjem dijelu gdje Rennsport dobiva redizajniranu masku s novim branikom i povećane auspuhe. Porscheovi dizajneri i inženjeri također su ga opremili novim prednjim lukovima točkova i izbacili standardne bočne retrovizore, zamijenivši ih digitalnim. Zadnji dio još je dramatičniji.

Konaković razgovarao sa princom Faisalom, šefom diplomatije Saudijske Arabije

Konaković razgovarao sa princom Faisalom, šefom diplomatije Saudijske Arabije

Za početak, tu je masivno stražnje krilo koje dizajnom podsjeća na Brumos Porsche 935/77. Trkaći model također ima LED svjetlosnu liniju pune širine s osvijetljenim natpisom Porsche.

Što se tiče snage, 4.2-litreni atmosferski šestak preuzet je iz trkaćeg automobila, što znači da se okreće do 9400 o/min i razvija oko 620 KS. Modificirani motor može raditi na E25 gorivima i ima ojačane klipove i bregaste osovine.

Porsche 911 GT3 R Rennsport

Ispod kože, 911 GT3 R Rennsport je gotovo isti kao trkaći automobil. To znači da i dalje ima petosmjerno podesive KW trkaće amortizere i dvostruki ovjes. Za njega je razvijen set guma Michelin Pilot Sport M S9, dok set masivnih AP kočnica također dolazi standardno.

Automobil također ima spremnik goriva od 117 litara, a Porsche kaže da je uspio zadržati težinu na samo 1.240 kilograma.

U planu je sedam dostupnih boja, uključujući Star Ruby i Signal Orange. Porsche će ga ponuditi i u Agate sivoj metalik boji s karoserijom od karbonskih vlakana. Kabina je uglavnom slična trkaćem automobilu, ali uključuje zaslone za zadnje kamere, ambijentalno osvjetljenje i zaštitni kavez, piše Jutarnji.

Porsche 911 GT3 R Rennsport

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije