Blaupunkt Bremen SQR 46 DAB: Ako ne želite narušiti autentičnost starijeg automobila

J. M.
Blaupunkt Bremen SQR 46 DAB: Ako ne želite narušiti autentičnost starijeg automobila
Foto: Blaupunkt / Bremen SQR 46 DAB

Jedan od najvećih "problema" za ljubitelje automobilskih youngtimera i oldtimera je "muzika" u vozilu. Mnogi od njih ne žele narušiti originalnost automobila i zadržavaju vremešne audio uređaje slabijeg zvuka umjesto ugradnje modernih sistema.

Blaupunkt im je odlučio izaći u susret pa je na tržište lansirao modernu reinterpretaciju legendarnog autoradio uređaja Bremen SQR 46 iz 1986. godine.

Dizajnerski se skoro ne razlikuje od originala ali zato novi uređaj Bremen SQR 46 DAB nudi modernu tehnologiju kao što je DAB prijem, Twin Connect za zajedničko korištenje dva pametna telefona, Vario Color osvjetljenje tipki i ekrana te Bluetooth hands-free funkciju putem uključenog mikrofona.

blaupunkt_02.jpg - undefined

Foto: Blaupunkt

Tu su i dva USB porta, AUX priključak i SDHC utor. Moguća je i reprodukcija audio zapisa putem Bluetootha.

Blaupunkt Bremen SQR 46 DAB ima maksimalnu snagu od 4x50 W i odvojeni izlaz subwoofera, kao i unaprijed podešene postavke zvuka (Rock, Pop, Classic). Nostalgični radio dostupan je od kraja augusta 2019. godine po cijeni od 449 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije