Audi A1 Citycarver: Off-road optika za najmanjeg "gospodara prstenova"

J. M.
Audi A1 Citycarver: Off-road optika za najmanjeg "gospodara prstenova"

Volkswagen je to učinio sa svojim Cross verzijama, kod Škode se zovu Scout. Sada je i Audi odlučio klasične modele uljepšati off-road optikom.

Prvi predstavnik nove porodice je Audi A1 Citycarver, čija oznaka otkriva da je, umjesto vožnje po makadamu, zamišljen za gradske avanture.

audi_A1_citycarver_013.jpg - undefined

Foto: Audi

Citycarver je baziran na klasičnom Audiju A1 Sportback, a najveća tehnička promjena je 35 milimetara viši ovjes.

Zato je mnogo više optičkim dotjerivanja pri čemu u oči upada rešetka hladnjaka koja svojim oblikom podsjeća na SUV-modele iz Ingolstadta. 

audi_A1_citycarver_001.jpg - undefined

Foto: Audi

Prednja i zadnja "kecelja" nadograđene su zaštitnim elementima u obliku nehrđajućeg čelika, čemu treba dodati crne lukove na točkovima i krovni spojler.

U unutrašnjosti su standardni digitalni instrumenti spojeni s otvorima za vazduh, dok su akcentne površine (na otvorima, konzoli u središnjem tunelu i na vratima) obojene u menta, bakarnu, narančastu ili srebrnosivu boju. 

Vrhunskim MMI sistemom za navigaciju i infotainmentom vozač upravlja putem 10,1-inčnog zaslona osjetljivog na dodir ili glasovnom kontrolom. 

audi_A1_citycarver_010.jpg - undefined

Foto: Audi

Uz "Audi connect Navigation & Infotainment", koji je već uključen u MMI navigaciju plus, kao i dopunski "Plus" paket, Audi nudi dodatne funkcije kao što su navigacija Google Earth, informacije o prometu, informacije o parkiranju, hibridni radio i WLAN hotspot za mobilne uređaje... 

Audio sistem "Bang & Olufsen" sa 3-D zvukom ima izlaznu snagu od 560 watti. Audi A1 Citycarver može se naručiti od augusta, a u salonima će biti dostupan najesen. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije