Znate li za ovu opciju u vašem automobilu? Pritisnete dugme i dim i magla će nestati u trenutku

1
Radiosarajevo.ba
Znate li za ovu opciju u vašem automobilu? Pritisnete dugme i dim i magla će nestati u trenutku
Foto: Pixabay / Ilustracija

Stručnjakinja za automobile koja u objavama na YouTubeu često daje korisne savjete vozačima, ovoga se puta osvrnula na magljenje stakala.

Kako kaže, čak i iskusni vozači koji auto voze više od decenije, još uvijek ne znaju pravilnu funkciju određenih tipki u autu. Neke od tih tipki su one za cirkulaciju zraka u autu.

Prema njenim riječima, tokom vožnje po kiši treba upaliti klimu, stisnuti dugme za unutrašnju cirkulaciju i prilagoditi klimu tako da puše u smjeru stakla. Stručnjakinja tvrdi da taj postupak može smanjiti potrošnju goriva, a potencijalno i spasiti život u nekim kritičnim situacijama.

Obilježena godišnjica pogibije sedam pripadnika Armije RBiH: 'Borili smo se za slobodu'

Obilježena godišnjica pogibije sedam pripadnika Armije RBiH: 'Borili smo se za slobodu'

To će osigurati da se staklo ne zamagljuje te se nećete morati zaustavljati kako biste očistili vjetrobransko staklo. Mnogi ispod objave u komentarima pišu da je video vrlo informativan, a neki su priznali da nisu imali pojma ili da jednostavno nisu isprobali ovu metodu pa ne znaju djeluje li.

"Wow", "Ovo je sve...", neki su od komentara.

Još neki savjeti

Guruica za automobile podijelila je i druge korisne savjete za sigurnu vožnju, poput uključivanja vanjske cirkulacije za brzo uklanjanje dima ako neko puši u autu. Također, možete uključiti unutarnju cirkulaciju ako se nalazite u prometnoj gužvi kako biste spriječili nakupljanje ispušnih plinova u automobilu.

"Kad vozite zimi, uključite klimu i pritisnite gumb za vanjsku cirkulaciju", njen je savjet, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije