Znate li da je moguće zaustaviti automobil bez kočnica? Potrebno je uraditi ovo

0
Radiosarajevo.ba
Znate li da je moguće zaustaviti automobil bez kočnica? Potrebno je uraditi ovo
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Automobil/Ilustracija

Stručnjakinja za vožnju, koja ima TikTok profil pod imenom master_driver666, pokazala je kako zaustaviti automobil kad kočnice zakažu.

Njen video uskoro je postao viralan, a počinje tako što ona pokušava izvući komadić plastike iz poluge mjenjača, dok je muški glas nagovara da prestane.

"To je zapravo poklopac, izvadite ga i onda stavite ključ u tu rupu. Pogledajte! Sada ga mogu ubaciti u brzinu bez kočenja. Tako da ne morate zvati vučnu službu!", otkrila je stručnjakinja.

U Austriji teže povrijeđen radnik iz BiH pri padu na radnom mjestu

U Austriji teže povrijeđen radnik iz BiH pri padu na radnom mjestu

Muškarac u videu ostao je oduševljen trikom te je otkrio da je uštedio 800 dolara (1433.47 KM).

"Postoji mnogo više značajki za hitne slučajeve na vašem automobilu! Neke od njih štede novac. Neke spašavaju živote!", rekla je stručnjakinja.

@master_driver666

You must know these emergency driving knowledge!#driving #skills #tips #knowledge #fpy

♬ 原聲 - Master driver - Master driver

Kako zaustaviti vozilo kad kočnice ne rade

"Za početak, ako vozite i kočnice ne rade, ostanite mirni! Samo povucite elektroničku ručnu kočnicu i držite je čvrsto. Ovako! Sigurno ćete se zaustaviti. Sljedeće, ako motor radi, ali vaš automobil neće mrdnuti kad okrenete ključ, rješenje je vrlo jednostavno", kazala je.

Stručnjakinja je potom otkrila da će se vozilo pokrenuti ako uzmete ključ za točkove iz gepeka i nekoliko puta njime lagano udarite po spremniku za gorivo s donje strane.

Stručnjakinja je zatim na kontrolnoj ploči pokazala da se upalio simbol motora. "Ne brinite! Provjerite je li poklopac na spremniku za gorivo dobro zatvoren", rekla je. Poklopac je dobro zatvorila i otkrila da bi lampica trebala prestati svijetliti.

Njeni pratitelji ostali su oduševljeni te su joj se zahvalili. "Jako pametno!", "Uštedio sam novac", "Hvala vam puno", komentirali su, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije