Vozač teško povrijeđen: Bočica spreja u prtljažniku Fieste izazvala haos

J. M.
Vozač teško povrijeđen: Bočica spreja u prtljažniku Fieste izazvala haos
Foto: Policija / Fiesta nakon eksplozije

Mnogi vozači potcjenjuju opasnost od transporta lako zapaljivih materijala u automobilu, nesvjesni činjenice da i najmanji sadržaj može izazvati katastrofu.

Novi dokaz za ovu tvrdnju je nesreća koja se u četvrtak desila u njemačkom Tiengenu. Bilo je oko 12 sati kada je 49-godišnji vlasnik Ford Fieste u obližnjoj trgovačkom centru kupio sprej za čišćenje kokpita vozila i stavio ga u prtljažnik.

Pretpostavlja se da ventil spreja nije bio pravilno zatvoren, tako da su se plinovi proširili u unutrašnjost vozila. Vlasnik vozila potom je zapalio cigaretu što je izazvalo eksploziju.

Vjetrobransko staklo Fieste katapultirano je daleko naprijed na parkiralištu, odletjevši iznad glave kupca trgovačkog centra. Svi su se prozori rasprsnuli, a vrata i krov Fieste izglavljeni iz ležišta.

Vozač je zadobio teške opekotine, ali je uspio iskočiti iz vozila. Krhotine vozila su nekontrolirano letjele i oštetile još četiri vozila i staklo u trgovačkom centru. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na 10.000 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije