Vozač Ferrarija Carlos Sainz ismijan zbog neobične kape, ali iza nje stoji dirljiva priča

0
Radiosarajevo.ba
Vozač Ferrarija Carlos Sainz ismijan zbog neobične kape, ali iza nje stoji dirljiva priča
Foto: Facebook / Carlos Sainz

Ako ste prošli vikend pratili Veliku nagradu Španije u Barceloni, možda je i vama za oko zapela kapa koju je nosio Ferrarijev vozač. Obožavetelji su već ludi za njom.

Carlos Sainz završio je svoju domaću utrku na petom mjestu, nakon što se kvalifikovao na drugo mjesto tokom subotnjih kvalifikacija za Veliku nagradu Španije.

Međutim, osim plasmanom, ponosno nosio "bucket" kapu oslikanu crvenim chili papričicama. Za kapu se očito odlučio zato što mu je nadimak "Chilli".

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Njegova zanimljiva kapa posebno je nasmijala vozača Mercedesa Lewisa Hamiltona koji je poznat po svom istančanom modnom izričaju.

Lewis je snimljen kako se smije gledajući na svoj pametni telefon, a kada je upitan čemu se tako slatko smije, pokazao je fotografiju Carlosa. "Ovo je najgora bucket kapa koju sam ikad vidio", rekao je Lewis kroz smijeh. Ovaj šaljivi trenutak je F1 podijelio na svom službenom Instagram profilu.

@carlossainz55

The origin of the bucket hat! 🤠 #Carlossainz @ferrari #F1 #deportesentiktok

♬ WHO? WHAT! - Travis Scott

Prije par dana Carlos je na TikToku otkrio priču iza famozne kape. Naime, tokom druženja s obožavateljima i dijeljenja autograma, jedna djevojka zamolila je Carlosa da joj se potpiše na kapu. Vozač Ferrarija je primio u ruke, ali sekundu prije nego što će je potpisati, djevojku je pitao smije li ju zadržati. Ona mu je rekla da može, a zatim je Španac s glave skinuo svoju kapu i ponudio joj kao zamjenu.

Uslijedili su brojni komentari ispod videa, a jedan je korisnik istaknuo kako je velika čast od Carlosa dobiti unikatnu kapu koju je posebno za njegovu domaću utrku dizajnirao sportski brend Puma. Ubrzo se u komentarima javila djevojka koja mu je dala kapu koja se nalazi na gotovo svim fotografijama događanja, a otkrila je i da će dirljiv trenutak pamtiti do kraja života.

Riječ je o djevojci imena Laura koja je na svom TikToku otkrila da je kapu kupila na jednom štandu u Nepalu za par eura. Ubrzo su se na raznim web shopovima pojavile replike i to pod nazivom "Carlos Sainz kapa" i gotovo svugdje su rasprodane.

Nakon lošeg nastupa Scuderije Ferrari na domaćoj utrci, Velikoj nagradi Španjolske, Carlos Sainz optimističan je za nadolazeću utrku ovog vikenda u Kanadi. Osim zbog tehničkih problema s gumama, španski medij Hola tvrdi da je Carlos ostvario loš rezultat zbog loše koncentracije nakon nedavnog prekida sedmogodišnje veze s novinarkom Isabelom Hernaez, piše Gloria.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije