Ako tražite dobro očuvan Yugo 45: Prodaje se originalni model iz 1981. godine

J. M.
Ako tražite dobro očuvan Yugo 45: Prodaje se originalni model iz 1981. godine

Trgovac polovnih automobila S&L Automobile GmbH iz bavarskog Pentlinga ponudio je izuzetno atraktivan model, posebno zanimljiv kolekcionarima s naših prostora.

S&L Automobile GmbH prodaje raritetni Zastava Yugo 45 iz 1981, prve proizvodne godine ovog modela! Zapravo je prava oznaka modela u to doba bila Jugo 45.

yugo_09.jpg - undefined

Foto: S&L Automobile GmbH

U opisu automobila stoji da je riječ o kultnom automobilu bivše Jugoslavije koji je bilo dostupan u Njemačkoj (1990-1992), ali ne i originalna verzija - Jugo 45.

Ponuđeni Yugo 45 (ili Jugo 45) prešao je svega 63.200 kilometara i, sudeći po slikama, odlično je očuvan, iako trgovac napominje da postoje manji dijelovi koje zahvatila hrđa.

yugo_02.jpg - undefined

Foto: S&L Automobile GmbH

Za pogon koristi 4-cilindrični motor zapremine 903 kubika, snage 45 "konja" koji je, zanimljivo, originalni Fiatov proizvod, za razliku od kasnijih serija automobila u koje je ugrađivan isti agregat, ali licencno napravljen u Jugoslaviji.

yugo_03.jpg - undefined

Foto: S&L Automobile GmbH

"Ovaj originalni primjerak očara svojim šarmom i purizmom. Opskrba rezervnim dijelovima je u velikoj mjeri neproblematična, jer su gotovo svi dijelovi identični Fiatovim modelima 127 i 128", poručuje trgovac koji je za kultni kragujevački automobil istakao cijenu od 3.790 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije