Top 10 automobila sa najgorim proporcijama

0
Radiosarajevo.ba
Top 10 automobila sa najgorim proporcijama
Foto: Youtube / Fiat Multipla

Na svijetu postoji beskonačan broj automobila te svako se odlučuje za onaj koji mu se sviđa, ali postoje neki koji su šokirali svojim dizajnom.

Šta je bila ideja dizajnera tih automobila ostat će vječna tajna, ali ovi limeni ljubimci su predmet ismijavanja velikog broja ljudi.

Donosimo vam pregled TOP 10 automobila s najgorim proporcijama.

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

SsangYong Actyon

Iako se ovo pitanje postavlja za svaki automobil na ovoj listi, morat ćemo svejedno pitati: "Zašto?".Bilo kakav odgovor koji bi uključivao epitete poput: "odvažan" ili "avangardan" mogli bi samo pojačati mučninu u želucu dok gledamo ovu odvažnu avangardu

SsangYong Actyon

Suzuki X90

I opet da izbjegnemo isto pitanje… jeftin i solidan minijaturni 4×4 dobio je nekakav rep koji bi eventualno mogli opravdati ludim 90-ima. U svakom slučaju ovaj surferski Suzuki dobio je čak 7.000 fanova u Sjevernoj Americi, a Red Bull ga je izabrao kao prvi Red Bull mobile.

Suzuki X90

Tata Magic Iris

Magični Iris je kutija na točkovima i moglo bi se reći da ima neku svoju čar. Doduše, mi je ne vidimo, ali ako ništa drugo bull-bar je pogodak na automobilu maksimalne brzine 55 km/h. Pri ludim brzinama tko zna kakva prepreka se može naći na putu.

Tata Magic Iris

Mercedes-Benz GLE Coupe

Možemo zamisliti dizajnerski biro pun Nijemaca koji crtaju GLE-a: "To će ić’ Amerima! Stavi jajastu kabinu! I ogromne rupe naprijed! Da, da, 21 inčne točkove, Ameri to obožavaju."

Mercedes-Benz GLE Coupe

Toyota Mirai

Znate kako kažu da je neki dizajn prenapredan za doba u kojem se pojavio i da će budućnost to tek razumjeti? E to nije slučaj kod Miraija. Toyota je htjela nešto drugačije i futuristički, ali što su htjeli reći s tim zadnjim dijelom?

Toyota Mirai

Fiat Multipla

Kakav bi ovo popis bio bez legendarne Multiple? Multipla prve generacije je zbog svog izgleda već prerasla u kult, a čak je i izložena u Muzeju moderne umjetnosti. I da, i dalje je ružna kao vrag.

Fiat Multipla

Ssangyong Musso Sport

Musso bi trebao imati dodatnu značkicu na zadnjem dijelu na kojem bi pisalo "ali ima Mercedesov motor", jer kojeg god vlasnika su pitali famozno pitanje s početka liste, pri tome naravno aludirajući na ovaj odvažni dizajn, svi bi redom odgovorili: „... ali ima Mercedesov motor."

SSangyong Musso Sport

Bugatti Royale

S masom od 3.2 tone mogli bi se pitati da li se uopšte radi o automobilu, pošto bi vas 300 kg dodatne mase automatski svrstalo u C kategoriju. Ali osim, ogromne mase ovaj automobil ima ogromnu "njušku" i relativno malu kabinu, a čisto me zanima kako je upravljati ovim automobilom. Ali svejedno, Royale je bezgranično cool automobil iz crtanih filmova.

Bugatti Royale

Aston Martin Lagonda

Lice mravojeda i nakošeni staklenik su prava slika i prilika kasnih 70-ih i ranih 80-ih. Ali Aston je Aston i Lagonda je svakako jako dobar automobil.

Aston Martin Lagonda
Foto: Youtube: Aston Martin Lagonda

Panther 6

Kako uopšte možemo govoriti o proporcijama na kabrioletu troosovincu s masivnim 8.2 litarskim twin-turbo V8 Cadillac motorom?, piše Automobili.hr.

Panther 6

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije