Test hrabrosti za vozače: Pogledajte jedan od najizazovnijih kružnih tokova

0
Radiosarajevo.ba
Test hrabrosti za vozače: Pogledajte jedan od najizazovnijih kružnih tokova
Foto: Printscreen / Swindon‘s Magic Roundabout

"Swindon's Magic Roundabout", poznat i kao "Čarobni kružni tok", predstavlja jedan od najizazovnijih saobraćajnih čvorišta u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Smješten u Swindonu, Engleska, ovaj kružni tok sastoji se od pet malih kružnih pravaca koji se okreću u suprotnom smjeru od kazaljke na satu, oko šestog vanjskog kruga koji se kreće u smjeru kazaljke na satu. Ta neobična struktura sa sedam traka često zbunjuje i najiskusnije vozače.

Zbog svoje kompleksnosti, Magic Roundabout predstavlja pravu avanturu za vozače, kako lokalne, tako i strance. Vozači se dijele u dvije skupine: "prestrašeni puževi", koji se kreću sporo i oprezno kroz rotaciju, te lokalni vozači koji pokazuju odlučnost u manevriranju kroz gužvu.

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Popularni internetski portal TripAdvisor pun je recenzija vozača koji su se susreli s ovim izazovom, opisujući Magic Roundabout kao "cestarsko monstruozno rješenje" i "saobraćajni pakao". Istraživanje je pokazalo da je "Magic Roundabout" među pet najzbunjujućijih čvorišta u Velikoj Britaniji.

Unatoč svojoj složenosti, ovaj kružni tok privlači znatiželjne vozače i znatiželjnike koji žele doživjeti ovaj nevjerojatan haos na cesti. Ako se ikada nađete u blizini Swindona, ne propustite priliku doživjeti ovaj jedinstveni saobraćajni fenomen, piše Gloucestershire Live.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije