Sredstvo koje svi imamo kod kuće sprječava nakupljanje kiše i snijega na retrovizorima

0
Radiosarajevo.ba
Sredstvo koje svi imamo kod kuće sprječava nakupljanje kiše i snijega na retrovizorima
Foto: Pixabay / Ilustracija / Snijeg na automobilu

U borbi protiv nepovoljnih vremenskih uslova, vozači se često suočavaju s problemom zamagljenih ili mokrih retrovizora.

Dok vozila s grijanim vanjskim ogledalima rješavaju problem vidljivosti automatski, standardni retrovizori ostaju izloženi izazovu dobre vidljivosti.

Kako bi vozači održali dobar pregled događanja iza vozila, pomalo neobično, obična pasta za zube pokazuje se kao nevjerojatno korisna pomoć po ovom pitanju.

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Kapljice kiše ili snijega na retrovizorima zaista mogu ozbiljno ometati kod vožnje, prestrojavanja ili parkiranja, a za vozila koja nemaju grijane retrovizore, tradicionalna rješenja poput brisanja krpom nisu uvijek praktična, posebno ne dok je vozilo u pokretu. U takvim situacijama, pasta za zube navodno postaje iznenađujuće učinkovito sredstvo za sprječavanje problema.

Pasta za zube, sastavljena od abraziva, deterdženta i s dodatkom okusa očigledno smanjuje površinsku napetost na retrovizoru. Ovaj jednostavan, kućni trik sprječava nakupljanje kiše i snijega, omogućujući vozaču jasnu vidljivost čak i u nepovoljnim vremenskim uslovima.

Ovo još niste vidjeli: Pogledajte šta je stavio na retrovizor

Ovo još niste vidjeli: Pogledajte šta je stavio na retrovizor

Za one koji traže profesionalno rješenje, u autopraonicama tretmani protiv kiše dostupni na tržištu pružaju dugotrajniju zaštitu. Ovi proizvodi, koji sadrže hidrofobnu smolu, djeluju kao repelenti za kišne kapi, snijeg i led. Naneseni na retrovizore ili prozore, ovi tretmani zadržavaju kapljice vode, značajno unapređujući vidljivost i pružajući vozačima sigurnost čak i pri brzinama do 80 km/h.

Kako biste očuvali jasnoću pogleda tijekom vožnje u različitim vremenskim uvjetima, odabir između kućnog trika s pastom za zube i tehničkih tretmana ovisi o individualnim preferencijama i potrebama vozača, javlja Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije