... / Skup oldtimera u Mostaru: Oko 60 automobila ispred Gradske vijećnice

15. 05. 2021. u 16:05:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na platou Gradske vijećnice u Mostaru započeo je osmi međunarodni skup odltimera. Okupili su se vlasnici starih vozila iz svih balkanskih zemalja, a predsjednik Oldtimer kluba Mostar koji je inače organizator današnje revije, Zdravko Vidović, naveo je da bi sve sasvim sigurno bilo bolje i lakše da nije pandemije COVID-19.

Danas je izloženo oko 60 automobila, među kojima i oni proizvedeni četrdesetih godina prošlog vijeka, što su ujedno i najstariji i najvrijedniji eksponati izložbe pred Vijećnicom. Učesnici će nakon izložbe ponovo proći kroz gradske ulice, te se vratiti u dvorište zgrade Uprave za indirektno oporezivanje u Mostaru, sa kojom je organizator pronašao zajednički jezik i koja je ustupila plato za razgledanje automobila i boravak gostiju.

“Ove i prošle godine sve je neobično i bilo je mnogo teže sve organizovati u uslovima pandemije. Potrudili smo se da sve bude na pravom nivou, kako bismo na pravi način predstavili i grad i državu“, rekao je Vidović.

Podsjetio je i da je danas u Mostaru bilo niz skupih eksponata starih i po osam decenija.

Tu su automobili koji su rijetki i jedinstveni ne samo kod nas nego i na cijelom Balkanu. Imamo Opele i Mercedese iz četrdesetih, pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća“, istakao je Vidović.

Oldtimer klub Mostar današnju reviju organizovao je uz malu pomoć prijatelja kluba.

“Pomogli su prijatelji i to je to. Dalje ne bih, jer ne želim da politiziram. Već 11 godina se borimo. Donijeli smo veliko svjetsko priznanje u grad – članstvo u svjetskoj organizaciji FIA, postali smo partneri UNESCO-a, a prošle godine smo primljeni i u Olimpijski savez BiH“, pohvalio se predsjednik Oldtimer kluba Mostar.

Vidović smatra i da je sve što klub uspijeva i radi ustvari najveća promocija kulture i sporta u gradu i državi.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA