Rimčeva Nevera jurila 230 na sat na cesti iznad Dubrovnika

0
Radiosarajevo.ba
Rimčeva Nevera jurila 230 na sat na cesti iznad Dubrovnika
PrtScr / Jurnjava na magistrali

Mate Rimac i njegov novi automobil Rimac Nevera napravio je pravo pometnju u automobilskom svijetu.

Po mnogo čemu već je oborila rekorde, nešto je kako kažu svjetski automobilski novinari što do sada nije viđeno.

Oborila je rekord na 402 metra, koja je prešla za 8,62 sekunde, do 100 km/h ima ispod dvije sekunde, a maksimalna brizna je 412 km/h.

Mate Rimac je kazao u jednom od videa da ovo čak nije ni puni potencijal automobila, te da sada radi na nekih 90 posto kapaciteta, te da će u narednom periodu softerskim nadogradnja da izvuki maksimum iz ovog nevjerovatnog stroja.

Osim impozantnih brojki, zbog kojih je ova kompanija podigla prašinu u svijetu, sada se pojavi i novi snimak jurcanja na cestama u Hrvatskoj.

Jurnjava na magistrali

Kako je objavljeno na društvenoj mreži Reddit kako Rimčeva Nevera juri 230 km/h na magistrali kod Dubrovnika.

Jučer je Dubrovački dnevnik objavio da je Rimčeva Nevera bila izložena u Vrtovima sunca u Dubrovniku, dodajući da danas kreće prezentacija automobila za potencijalne kupce.

Testiranje i probne vožnje će se odvijati i na magistrali, objavio je Dubrovački dnevnik.

Na snimci se vidi kako Rimčeva Nevera na magistrali kod Dubrovnika postiže brzinu od 230 km/h, a u suprotnom smjeru prolazi niz automobila, što sugerira da taj dio magistrale nije bio zatvoren za promet. Muškarac koji vozi Neveru odjeven je u jaknu i kapu s oznakama Rimac Automobila.

"Svim gostima komunicirano je da se prilikom vožnje na javnoj cesti moraju poštivati prometna pravila. Bez iznimke. Imaju priliku probati automobil na javnoj cesti i u prometu kako bi testirali ponašanje auta u svakodnevnim situacijama, dok se testiranje viših brzina radi na za to predviđenim stazama i pistama", poručili su iz Rimac Automobila za Večernji.

Oglasio se i Mater Rimac na svom Facebook profilu povodom ovog događaja.

"Šteta da je nakon premijere auta ova vijest dala negativan kontekst.

Željeli smo skupiti veliki broj internacionalnih kupaca, suradnika i distributera u Hrvatskoj (a gdje bolje nego u Dubrovniku). Preko 80 ih dolazi unatoc COVID restrikcijama iz svih krajeva svijeta (USA, Japan, UK, razne EU zemlje...). Tu će dobiti prezentaciju auta i priliku da ga probaju u realnim uvjetima na cesti.

Naravno, pune performanse će isprobati drugom prilikom na stazi, kao sto su i novinari prošli tjedan.

Naš stav je jasan: svim kupcima, gostima i zaposlenicima dajemo do znanja da se vožnja odvija na javnoj prometnici i da se moraju pridržavati zakona.

Vozač iz videa se sam javio policiji. Policija je dosla i obavila razgovor i biti će kaznjen kao sto bi svatko drugi bio kažnjen u ovoj situaciji.
Za druge vožnje ćemo bolje paziti i nadzirati. Ja se ispričavam na neugodnosti.

A sad možemo biti bar malo ponosni da ljudi iz cijelog svijeta dolaze u Hrvatsku, naručiti najsnažniji auto u povijesti - razvijen i proizveden u Hrvatskoj", poručio je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije