Regionalna inspekcija izdala upozorenje: U ovim automobilima uočeni su problemi, javite se trgovcu!

1
Radiosarajevo.ba
Regionalna inspekcija izdala upozorenje: U ovim automobilima uočeni su problemi, javite se trgovcu!
Foto: Pexels / Važne obavijesti za vlasnike brojnih vozila

Državni inspektorat Hrvatske (DIRH) ove je sedmice objavio nekoliko obavijesti o tome da su u nekim vozilima uočene određene poteškoće i nedostaci.

Uputili su obavijest vlasnicima istih da se jave trgovcima kod kojih su kupili svoja vozila. 

Upozorenje je izdano za osobna vozila: kombi Eos, Golf, Golf Plus, Golf Cabrio, Sharan, Passat CC, Passat, Polo, Fox, Vivo Classic i Crafter. Kako navode, kada se zračni jastuk vozača aktivira, kvar u generatoru plina zračnog jastuka može dovesti do nekontroliranog napuhavanja i oslobađanja metalnih fragmenata, što može uzrokovati povrede putnika. Iz DIRH-a poručuju vlasnicima da se jave trgovcu kod kojeg su kupili vozila. Više detalja o vozilima možete pogledati OVDJE.

Ivica Puljić se javio iz Amerike: 'State Department je sve demantirao'

Ivica Puljić se javio iz Amerike: 'State Department je sve demantirao'

Također, obavijest je izdana i za motocikle CBR600RA/RR, CBR1000RA/RR/S1/S2, GL1800/BD/B/DA, i to zbog promjene metode izrade impelera pumpe goriva, gustoća impelera je smanjena: "Preveliko skupljanje tijkom procesa sušenja je razlog što se impeler iskrivljuje, pa dolazi do pucanja površinskog sloja."

Vlasnici motocikla trebaju se obratiti trgovcu kod kojeg su ga kupili, a više detalja o vozilima možete pogledati OVDJE.

Tu je još i obavijest za osobna vozila Honda ZR-V. Ističu da naslon za glavu na prednjem desnom sjedalu može biti deformiran i savijen prema naprijed, te ukoliko dođe do sudara neće adekvatno zaštititi putnike. Vlasnici vozila trebaju se obratiti trgovcu kod kojeg su kupili vozila, a više detalja o ovome možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije