Propala poznata kineska marka automobila

0
Radiosarajevo.ba
Propala poznata kineska marka automobila
Foto: HiPhi / HiPhi automobili

Nisu samo europski proizvođači automobila u poslovnim teškoćama, već pretrpanost tržišta muči i napadače na tradicionalne marke – Kineze.

Tako je kineski brend Human Horizons službeno podnio zahtjev za stečaj, ali to gotovo nikoga nije iznenadilo jer su još početkom 2024. objavili da su u poslovnim problemima.

Konkretno, HiPhi, automobilski brend koji zavisi od ove firme, prošlog februara je imao već rizične brojke - u tom su se trenutku upalili svi alarmi jer je HiPhi već trebalo da uđe u Europu sa svojom ponudom električnih automobila.

Ramo Isak uživa na ljetovanju: Otkrio na kojoj destinaciji odmara i u čijem društvu

Ramo Isak uživa na ljetovanju: Otkrio na kojoj destinaciji odmara i u čijem društvu

Kompanija je obustavila proizvodnju tri električna automobila - modela X, Z i Y. Ovim potezom Human Horizons nastoji da dobije na vremenu i osigura potencijalnog partnera koji bi ga podržao u njegovoj misiji.

Uprkos svemu, čini se da kompanija u ovoj situaciji nema budućnost, a trenutno im je jedina nada da će brend opstati ako dođe neki investitor koji će nastaviti sa radom HiPhija.

Međutim, nakon što je potvrdio bankrot, Human Horizons je sada pod ingerencijom kineskog suda, koji će odlučiti šta će biti sa samom kompanijom.

"Imovina Human Horizonsa nije bila dovoljna za plaćanje svih dugova, ali ima određenu vrijednost i mogućnost reorganizacije", naveo je kineski sud u svom izvještaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije