! / Proljetni Auto Show u povodu Dana Kantona Sarajevo i Dana Općine Centar

29. 04. 2021. u 10:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1

Auto 4x4 Club organizira Proljetni Auto Show koji će, u sklopu akcije "Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini", a u povodu obilježavanja Dana Kantona Sarajevo i Dana Općine Centar – Sarajevo, biti održan od 5. do 9.5.2021. godine na Trgu ispred BBI Centra u Sarajevu.

Auto show biti će organiziran u okviru "Akcije za sigurnost na cestama" koju sprovodi Svjetska automobilistička asocijacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija broj A/RES/64/255.

Na Trgu ispred BBI Centra će biti izložena nova vozila, old timeri, trkaća vozila, i kartinzi za najmlađu populaciju, Auto škola, vozila i oprema saobraćajne policije i BIHAMK-a, te radari i ostala prateća oprema za kontrolu saobraćaja. Ućešće će uzeti i IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za bezbjednost u saobraćaju.

Za mališane će na pomenutoj lokaciji biti napravljen i mali poligon, gdje će im se u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijeliti i brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama vezanim za sigurnost u saobraćaju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA