Porsche obilježio svojih 75 godina i u Sarajevu

Promotivni tekst
Porsche obilježio svojih 75 godina i u Sarajevu
Foto: Porsche BH / Proslava Porschea u Sarajevu

Porsche Centar Sarajevo sinoć je zajedno sa članovima Porsche zajednice u Bosni i Hercegovini u veselom i šarenom ambijentu hotela Oaza proslavio 75 godina brenda Porsche, ali i sve uspjehe lokalnog tima ostvarene regionalno i globalno.

Proslava ove značajne godišnjice širom svijeta, pa tako i u Sarajevu, jedan je od centralnih događaja kompanije u 2023. godini koji promovira bogato naslijeđe, snažne vrijednosti, sportske i luksuzne modele i veliku Porsche zajednicu.

Priča o uspjehu Porsche brenda zasnovana je na snu jednog čovjeka da stvori vrhunski sportski automobil, koji je zahvaljujući idejama, vizijama i izumima ostvario taj san. Danas, koristeći temu "Vođeni snovima" Porsche koristi svoje jedinstvene i inspirativne boje Irish Green, Lava Orange, Speed Yellow, Guards Red, Mode Grau, Riviera Blue, Ruby Star, Mint Gruen. Kao posebnu posvetu ostvarenim snovima, tokom cijele godine koristit će se novi "75 Porsche" logo čije zamagljene plavkaste boje suptilno podsjećaju na tematiku snova.

"S ponosom želimo predstaviti Porsche Brand u Bosni i Hercegovini na jedan inovativan način i ova noć to i pokazuje. Slavimo '75 godina marke Porsche' i mnogo toga smo učinili otkako je brand Porsche etabliran na tržištu. U skorijoj budućnosti nas očekuje još mnogo noviteta, ali smo spremni za iste. Trenutno na tržištu Bosne i Hercegovine imamo registrovano 1.150 Porsche vozila na što smo ponosni. U kontinuitetu ostvarujemo uspjeh u prodajnim i post-prodajnim aktivnostima za naše klijente", izjavio je Armin Mulović, brend menadžer marke Porsche za Bosnu i Hercegovinu.

Sinoćnje druženje bila je prilika da se gosti prisjete kako je 8. juna 1948. godine počela 75 godina duga tradicija Porsche sportskih automobila. Bio je to dan kada je prvi sportski automobil marke Porsche – 356 "No. 1" Roadster – dobio svoju opštu upotrebnu dozvolu, i tako postao prvo vozilo koje nosi naziv danas jednog od vodećih svetskih proizvođača luksuznih automobila. Također, jedan od najpoznatijih modela, Porsche 911, ove godine slavi svoj 60. rođendan, a da je 2023. godina obilježena proslavama potvrđuje i 100-godišnjica najstarije automobilističke utrke Le Mans, na kojoj je Porsche sa ostvarenih 16 sveukupnih pobjeda i 103 pobjede u svojoj klasi, najuspješniji.

"U godini kada slavimo toliko toga: 60 godina ikonskog modela 911, 75 godina Porsche brenda, 100 godina utrke Le Mansa, imperativ nam je zahvaliti se svim entuzijastima koji naš brend vjerno prate i u Bosni i Hercegovini, bilo da su u ulozi naših lojalnih kupaca, naših vrijednih i predanih saradnika, fotografa, snimatelja, agencija i ponosnih partnera. Podijeliti sreću sa njima je neprocjenjivo. Naša sinoćnja proslava i imala je za cilj da im pokažemo koliko su važni u našoj priči uspjeha!", izjavila je Melisa Čengić, Marketing, CRM & PR menadžerica brenda Porsche za Bosnu i Hercegovinu.

Cijeli svijet je imao priliku da se pridruži obilježavanju 75 godina Porsche brenda tako što su mogli gledati posebnu svečanu emisiju koja se emitovala uživo. Emisija je trajala duže od sat vremena i sa spektakularnom prezentacijom muzike, svjetla i koreografije, bila je pravi užitak za sve ljubitelje brenda Porsche. Svi koji žele osjetiti dio atmosfere i uvjeriti se u istinski spektakl mogu pogledati snimak emisije:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije