Pogledajte modele na proljetnom Auto Showu u povodu Dana Kantona Sarajevo

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte modele na proljetnom Auto Showu u povodu Dana Kantona Sarajevo
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Proljetni Auto Show

Auto 4x4 Club organizira Proljetni Auto Show koji je, u sklopu akcije "Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini", a u povodu obilježavanja Dana Kantona Sarajevo i Dana Općine Centar – Sarajevo,održava se od 5. do 9.5.2021. godine na Trgu ispred BBI Centra u Sarajevu.

Auto show je organizovan u okviru "Akcije za sigurnost na cestama" koju sprovodi Svjetska automobilistička asocijacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija broj A/RES/64/255.

Na Trgu ispred BBI Centra su izložena nova vozila, old timeri, trkaća vozila, i kartinzi za najmlađu populaciju, prezentacija Auto škola, vozila i oprema saobraćajne policije i BIHAMK-a, te radari i ostala prateća oprema za kontrolu saobraćaja.

Ućešće uzimaju i IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za bezbjednost u saobraćaju.

Za mališane je napravljen i mali poligon, gdje se u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijele i brošure, te edukativne bojanke sa korisnim informacijama vezanim za sigurnost u saobraćaju.

Pogledajte šta je zabilježila kamera portala Radiosarajevo.ba:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije