Novi Kodiaq platio ceh: Brutalna kazna za parking papka

Radiosarajevo.ba
Novi Kodiaq platio ceh: Brutalna kazna za parking papka
U velikim gradovima sve češće se događa da mještani uzimaju zakon u svoje ruke i kažnjavaju vozače koji nepropisno parkiraju automobile.

Oni manje ljuti zadovoljavaju se porukama upozorenja zakačenim za brisač, no sve je više onih koji pribjegavaju vandalizmu i prave štetu na nepropisno parkiranom vozilu.

Ako je suditi po vijestima iz Rusije, klasične metode oštećenja vozila su prevaziđene jer se pojavio novi trend "kažnjavanja".

Upravo to se desilo vlasniku potpuno nove Škode Kodiaq koji je zagradio trotoar u Volgogradu. Nepoznati počinitelji su ga kaznili na brutalan način: Ispunili su sve otvore oko vrata montažnom pjenom!

O kakvom se "pasjaluku" radi pokazuju svojstva montažne pjene: To je odlična zaptivna masa, toplotni izolator i zvučna izolacija. Montažna pjena je neophodna tokom instalacije građevinskih proizvoda, ispunjavajući razne pukotine i rupe. 

Drugim riječima, vlasnik novog Kodiaqa, u Rusiji vrijednog najmanje 40.000 KM, morat će utrošiti dosta truda i novca da uđe u automobil a potom ukloni pjenu s vozila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije