Nova blamaža za Teslu: Model S naglo ubrzao i završio u rijeci

J. M.
Nova blamaža za Teslu: Model S naglo ubrzao i završio u rijeci
Rijetko koja marka automobila je izazvalo toliko kontroverzi kao što je to slučaj s Teslom.

U posljednjih nekoliko godina američki proizvođač električnih automobila bilježi tržišni rast koji se podudara s brojnim pritužbama, prije svega na sistem autonomne vožnje.

Prije nekoliko dana objavljen je snimak vozača Tesle koji drijema za volanom dok se automobil normalno kreće na autoputu, no odmah je stigao i "kontra-primjer".

Vozač Tesle iz kineskog Šangaja završio je u rijeci za upravljačem Modela S. Kinez je prijavio da je vozio vrlo sporo i kada je pritisnuo kočnicu automobil je neobjašnjivo naglo ubrzao, probio ogradu i završio u vodi!

Srećom, niko nije povrijeđen u nesreći, a vlasnik automobila sada pokušava skrenuti pažnju na incident koji nije prvi takav s automobilima marke Tesla. 

U aprilu 2018. godine, Tesla Model X probio je dva zida i uletio u teretanu u Floridi. Krajem 2016. godine, južnokorejski glumac je prošao kroz zid svog doma sa svojim Teslom.

Vozači tvrde da je automobil krivac za udes, iako su predstavnici Tesle objašnjavali da su u pitanju ljudske greške, odnosno to što su vozači zamijenili papučice gasa i kočnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije